Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Beste Bas Eenhoorn, beste Stan Lyczak,

18 mei 2013 - 22:56  •  Machiel van der Schoot  •  reacties

Beste Bas Eenhoorn, beste Stan Lyczak,

Alphen aan den Rijn -

Niemand die jullie kwalijk neemt dat de wereld zo veranderd is. Wel dat jullie, dat niet erkennen en koste wat kost hopeloze plannen proberen door te duwen.

Hoogachtend,

Machiel van der Schoot

P.S. Netjes genoeg zo Bas? Ik heb van je geleerd want vroeger zou ik het volgende geschreven:





Beste Bas Eenhoorn, en niet al te beste Stan Lyczak,

Vandaag heb het gemeenteverslag over het jaar 2012 eens goed bestudeerd. Net als in jouw mails aan mij, Bas, benadruk je daarin het belang van respectvolle omgangsvormen.

Het valt me overigens op Bas, dat het begrip “integriteit”, waar je in je nieuwjaarstoespraak als burgemeester nog zo op hamerde in het jaarverslag helemaal is weggepoetst. Het maakt blijkbaar niet meer uit of een wethouder, een ambtenaar en een voorzitter van een golfclub uit hun nek lopen te lullen of de boel belazeren, zolang ze het maar netjes verpakken en zolang de door jullie partij, de VVD, gedomineerde coalitie er maar mee wegkomt.

Want……

Stan, je liegt door je donder heen als je schrijft dat één van de partners aangaf aan niet meer mee te doen met het project Lage Zijde. Nou dat is er wel wat meer dan één:
Alle banken lieten het afweten. De ontwikkelaars, MAB, Corio en Green gooiden de handdoek in de ring. Bekende grote huurders hebben al nee gezegd en je verzwijgt dat de ondernemersvereniging VOA niet meer wil deelnemen aan de besprekingen. 

Als de eerste de beste vastgoedfraudeur proberen jullie onrendabele winkels te slijten met compleet verzonnen praat. Enig idee wat voor ellende dat bij ondernemers en hun gezin achterlaat als ze door jullie de zaak na enige tijd weer moeten sluiten? Natuurlijk niet, daar hebben jullie met je gegarandeerde salaris, vette pensioenen, old boys baantjes en wachtgeldregelingen nooit last van gehad.

Mijn eigen dochter is deze week nog benaderd om aan de Lage Zijde een winkel te huren, wat direct tot haar zakelijke ondergang zou hebben geleid als ze in jullie leugens was getrapt. Haar werd ook niet verteld, dat andere huurders al vette kortingen worden voorgehouden en dat het nog van geen kant loopt. Banken hebben zorgplicht. Nooit van gehoord zeker? Sinds 2008 zeker geen krant meer gelezen? Jullie willen toch zelf voor bankier naar Vorm gaan spelen? Ga dan eerst eens wat huiswerk doen en probeer geen politiek succes te halen over de rug van anderen. Hier ben ik echt pisnijdig om. Hebben jullie zelf geen kinderen?  

Weet je Bas en Stan, jullie moeten het vandaag gepubliceerde rapport eens lezen, waarin Detailhandel Nederland alarm slaat. Als alle plannen, zoals die van jullie worden uitgevoerd, loopt de leegstand op van 10 procent nu, tot circa 18 procent. De organisatie wijst erop dat hoge leegstand leidt tot verpaupering van binnensteden en een gevoel van onveiligheid bij inwoners. Detailhandel Nederland roept de provincies op in te grijpen bij de gemeentes en hun plannen te vernietigen.

Plannen, die zoals in Alphen net als jullie uit de vorige eeuw zijn en niet meer van deze tijd. Een tijd waarin jullie met alles wegkwamen, omdat er nog geen internet en social media bestonden. Gelukkig is dat veranderd. Nu de gemeente nog.

Zonder hoogachting,

Machiel van der Schoot

 

Fotograaf: Josh Walet