Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

MINERVA Niets doen is geen optie

21 mei 2013 - 16:16  •  Eveline J. Verhoeve  •  reacties

MINERVA Niets doen is geen optie

Alphen aan den Rijn -

Vooralsnog slaan Alphen en VOA de handen ineen en richten een stichting op. De Stichting Economisch Actieplan. De stichting kent 35 speerpunten waaraan gewerkt moet worden en die ook daadwerkelijk afgevinkt worden als iets is gelukt.
Deze stichting is dus niet van de overheid en ook niet van het bedrijfsleven. Beide zijn lid. Beide hopen dat er nog meer leden komen. Zoals bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel en misschien wel het ROC/ID College en wellicht het Ondernemersklankbord.

De eerste successen zijn er: er is een centrummanager voor een jaar aan het werk om het stadshart aantrekkelijker te maken én er komt een Ondernemershuis. Deze zaken kosten behoorlijk wat geld en dat wordt door een aantal ondernemers én door de gemeente bijeen geraapt.
Hoog op de prioriteitenlijst staat nu het creëren van een flink aantal nieuwe banen en een flink aantal stageplaatsen.

Overheid en bedrijfsleven hebben er groot belang bij dat het ondernemersklimaat verbetert. Zij hebben er ook belang bij dat de ondernemers - en onder hen ook en vooral de starters - beter toegerust de jungle van het ondernemersbestaan instappen.

De gemeente heeft hier belang bij, omdat ontslagen werknemers en failliete ondernemers een uitkering krijgen. Dat kost ons allemaal scheppen met geld.
De ondernemers hebben hier belang bij, omdat het nu eenmaal ook en vooral om hun brood – mét beleg, ja - gaat en om het brood van hun werknemers.
Het gezamenlijke belang is dat Groot Alphen aan den Rijn een prettige plaats is om te wonen, te werken en te recreëren.

Ondernemers zijn winkeliers, zzp-ers, dienstverlenende bedrijven, industriële bedrijven, kleine of grote bedrijven. Een aantal hele grote heeft besloten om te investeren in de Stichting iFlow. Zij beheren het Ondernemershuis. Een van de kantoren wordt gehuurd door de VOA. De rest moet een broedplaats worden voor innovatie - dus het nieuwe ondernemen - en onderwijs én vooral een plek waar ondernemers elkaar kunnen steunen en ontmoeten. Om het voor iedereen beter te maken!

Je kunt elk voorstel of plan meteen naar de prullenbak verwijzen.
Je kunt het ook een kans geven. Of met een kritische noot komen, zodat het plan beter wordt.

Laten we dit plan een kans geven én het kritisch gaan volgen.

Fotograaf: Josh Walet