Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stennis met Dennis - De twee malloten van Nieuw Elan

23 mei 2013 - 16:20  •  Dennis Captein  •  reacties

Stennis met Dennis - De twee malloten van Nieuw Elan

Alphen aan den Rijn -

De waarheid is: beiden hebben nooit met hun poten in de klei gestaan, dus kunnen ze onmogelijk weten hoe Alphen aan den Rijn de economische crisis moet bezweren. De waarheid is: nooit eerder gingen zij met pijn in hun pens slapen omdat ze hun personeel niet meer konden betalen, dus is het volstrekt misplaatst dat zij ondernemers gaan vertellen wat ze in deze barre tijden moeten doen. Desondanks kalken zij er vele boekenpagina's mee vol en bevuilen zij het internet met hun sprookjescolumns.

Het zijn twee malloten die van toeten nog blazen weten, maar alles in het werk stellen om hun zogenaamde kul te kunnen blijven roepen zonder vuile handen te krijgen: vanachter het bureautje op hun zolderkamer, ver weg van enig risico.

In het verlengde van hun geschreeuw aan de zijlijn liggen hun politieke ambities. Bij de gratie van de kiezer hopen zij in november te worden geïnstalleerd als raadslid van Nieuw Elan. Echter, de kiezers zijn niet gek. Zij weten dat de twee in het verleden net zo slecht bleken te zijn in het bedrijven van politiek als ik. Blom was de domste wethouder van economische zaken uit de geschiedenis van ons dorp. Koornstra was de tweede man van Leefbaar Alphen, achter de meest beroerde politicus die Alphen ooit heeft gekend: Gerard Meereboer, God hebbe zijn ziel. Ja ja, niets dan goeds over de doden; Meereboer zal vast andere kwaliteiten hebben gehad. Hoe dan ook, Koornstra stond dus in diens politieke schaduw! Zegt alles over de kwaliteiten van de planoloog, zoals hij zich te kust en te keur noemt (ik vermoed een LOI-cursusje).

Blom werd uitgekotst door de VVD, Koornstra werd niet gekozen bij de vorige verkiezingen en zag zich gedwongen Leefbaar Alphen op te doeken. Nu staan ze op de kieslijst van Nieuw Elan. Degene die deze knuppels heeft ingelijfd vond de kwaliteit van de partij schijnbaar te hoog. Wat een blamage!

Blom en Koornstra voeren inmiddels oppositie zonder pluche in de hoop daardoor in het pluche te komen. Hoe? Door elk idee van de zittende politiek af te kraken zonder steekhoudende alternatieven aan te dragen. Zoals het economische crisisplan van wethouder Tseard Hoekstra en ondernemersvereniging VOA. Ik moet toegeven, Hoekstra verkondigde onzin door te stellen dat wij de crisis samen kunnen oplossen, maar de punten in het plan zijn plussen in een tijd van louter minnen. Het doet iets positiefs met ons sentiment. En dat, mijn beste Blom en Koornstra, stelletje geiten die jullie zijn, is de enige zinnige bijdrage die bestuurlijk en ondernemend Alphen in de strijd tegen de crisis kan leveren. Geen enkele Alphenaar kan de crisis namelijk oplossen. Dat doet de wereldmarkt. Als het in Amerika beter gaat, dan volgt Europa een jaar later. Amerika zit weer in de lift. Heb dus nog een klein jaartje geduld.

Hoe ik dat weet? Dat staat in die boekjes die jullie zo graag lezen, overschrijven en dan uitgeven. Over die boekjes van jullie gesproken, die zijn trouwens verrekte handig. Elke ochtend na mijn eerste boterham, koffie en peuk, als 'ie kopjes begint geven, scheur ik er een paar blaadjes uit.

Dennis Captein

Fotograaf: Josh Walet