Blogs over Alphen

« Vorige - Volgende »

Stennis met Dennis - De Kadavercompetitie

30 mei 2013 - 13:15  •  Dennis Captein  •  reacties

Stennis met Dennis - De Kadavercompetitie

Alphen aan den Rijn -

Het niveau is bedroevend, er wordt alleen gedubbeld en maximaal een uur (inclusief inspelen). Wat verstandig is, want niet elke tennisvereniging heeft een defibrillator in de kantine hangen.

Ons team van TEAN en dat van HTC uit Hazerswoude-Rijndijk vormen de uitzonderingen. Deze teams bestaan namelijk uit midlifers. Toch horen wij in deze competitie thuis, want qua tennis bakken we er net als die lieve kreupele gebakjes niet veel van en gezien onze levensstijl koesteren wij elk tennisjaar dat ons is gegund.

Ik ben groot fan van HTC en kan niet wachten tot wij samen tot dezelfde gemeente behoren. HTC is namelijk rock 'n roll. HTC is 'tot in de kleine uurtjes'. HTC is Doutzen Kroes achter de bar. En HTC is Harley Davidson van Harley Davidson en The Marlboro Man, oftewel Bert Poot.

Ooit moest het HAR-team van HTC naar TC Nieuwkoop voor een wedstrijd. HTC belandde in de file en arriveerde te laat. Volgens de reglementen mag je laatkomers laten verliezen zonder te spelen. In werkelijkheid begint de wedstrijd dan gewoon wat later. Want recreatietennis in het kwadraat, het gaat nergens over. Maar Nieuwkoop was onvermurwbaar, weigerde te spelen en eiste de volle winst op. Drie weken later kwamen de Nieuwkopers voor de return op bezoek bij HTC. Zij waren op tijd, maar toen de match op het punt van beginnen stond, zei HTC: ‘Wij geven op. Gefeliciteerd met deze prachtige overwinning en goede reis naar huis. Wij nemen nog een biertje.'

Ons TEAN-team heeft zich ingeschreven voor de HTC Open, dat duurt van 8 tot 16 juni en met afstand het beste regionale tennistoernooi is. Qua gezelligheid dan. Niet qua niveau, want zelfs ik sla er geen modderfiguur. De lokale bitterballenboer draait een recordomzet, als de klok middernacht slaat gaat Doutzen strippen op de bar en de beursnotering van een bekende bierbrouwer, die enkele kilometers verderop is gevestigd, staat na het toernooi skyhigh.

Het toernooi winnen is leuk, maar iedereen wil liever nog de hole-in-one slaan. Zal ik uitleggen: HTC heeft vijf banen, waarvan er drie pal naast seniorenappartementen staan. Degene die als eerste een ruit bij die ouwetjes aan diggelen slaat, valt eeuwige roem ten deel. Geen zorgen, want die ruit betaalt HTC met de opbrengsten uit De Grote HTC Loterij.

De verantwoordelijke voor die loterij is, ik noemde zijn naam al, Bert Poot. Een week lang struint Bert tijdens het toernooi het gravel af voor liefhebbers van prijzen, waarvan niemand weet waar die vandaan komen. Die Bert is de juiste man op de juiste plaats, want hij kan knollen voor citroenen verkopen. Zelfs de overgebleven lootjes van het jaar ervoor, die volstrekt waardeloos zijn, verkoopt hij. Via omwegen strijkt die stinkerd zelf altijd de hoofdprijs op. Vorig jaar was een luxe hangmat de hoofdprijs in De Grote HTC Loterij. Die werd toevallig gewonnen door een familielid van Bert en de hangmat heeft vervolgens de hele zomer in Berts tuin tussen twee bomen vastgeknoopt gezeten. Toch twijfelt niemand aan ’s mans integriteit.

Bert en zijn tennismaten ontmoeten wij elk voorjaar in de HAR. Vier weken geleden nog. Het was weer geweldig. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar. Nu maar hopen dat wij dan nog leven.

Dennis Captein

Fotograaf: Josh Walet
TEAN.'
TEAN

Op dit moment telt de club zo'n 1100 leden, waaronder ruim 200 jeugdleden.