Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Vertraging, hartstikke handig

27 oktober 2013 - 20:17  •  Lauri van Bodegraven  •  reacties

Vertraging, hartstikke handig

Alphen aan den Rijn -

Hijg, puf, ik heb hem gehaald. Ik zak neer in een stoel. Dan klinkt er een stem door de luidsprekers. “Dames en heren, vanwege herstelwerkzaamheden, rijdt deze trein niet verder dan Driebergen-Zeist.” Mijn buurman kijkt me geërgerd aan en staat zuchtend op. Ik volg zijn voorbeeld.

Dus daar sta ik weer. Utrecht Centraal. Op het perron, naast de trein waarvoor ik zo mijn best heb gedaan om erin plaats te kunnen nemen. Dan maar wachten.

Mijn gedachten dwalen af naar Australië. Daar ging ik gewoon bij de bushalte zitten wachten tot er een langskwam. Op tijd rijden deden ze toch nooit. Soms was de wachttijd vijf minuten, maar meestal ging het richting de 30 minuten. Eén bus heeft me zelfs, nadat ik 20 minuten gewacht had, over het hoofd gezien. Zo moest ik nog een extra halfuur de Harbour Bridge vanuit de verte bewonderen.

En oh, wat vond ik jullie een stelletje verwende mensen als ik op Facebook het zoveelste ‘mijn trein heeft 10 minuten vertraging, zucht’-verhaal voorbij zag komen. Totdat ik terug was in Nederland en zelf de trein regelmatig nodig had.

Nu vind ik 3 minuten vertraging al veel. In dit kleine, op tijd gebaseerde landje, ís 3 minuten vertraging ook veel.
In Nederland wordt het je niet in dank afgenomen als je niet op tijd bent. Dus heb je een probleem als je je overstap niet haalt.
Maar hé, elk nadeel heb z’n voordeel: ik hoef niet te rennen, want die trein is toch al vertrokken.

Fotograaf: Josh Walet