Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Mandy maakt zich druk over papa als ze bij mama is

11 maart 2014 - 10:57  •  Tineke Knoester  •  reacties

Mandy maakt zich druk over papa als ze bij mama is

Alphen aan den Rijn -

Hoe reageer ik in mijn rol als KIES-coach?
Ik stel vooral vragen om de situatie te checken en haar aan het denken te zetten:
“Hoe weet je dat papa zielig alleen thuis zit? “
“Hoe voelt papa zich als hij alleen is?”
“Heb je dat al eens met papa besproken?”
“Is het jouw verantwoording om voor het geluk van papa te zorgen?”

Door het stellen van deze vragen wordt Mandy aan het denken gezet en is ze in staat om ze bedenken of het wel reëel is om zich daar zorgen over te maken. Mandy besluit om het te gaan bespreken met haar vader en het bij de volgende KIES bijeenkomst  te vertellen hoe hij reageerde.

Stralende Mandy
De volgende week komt Mandy stralend binnen. Haar vader blijkt zich prima te kunnen vermaken als zij niet thuis is. Hij gaat vaker naar voetbal en hij blijft daar wat langer met z’n vrienden rondhangen dan hij voorheen deed. Hij vindt het heerlijk dat hij daar meer tijd voor kan nemen als de kinderen bij zijn ex zijn. Dus van zielig alleen thuis zitten is geen sprake! En áls hij alleen thuis is, is hij nog niet zielig. Hij heeft genoeg te doen. Hij heeft ook nog tegen Mandy gezegd dat hij het heel gezellig vind, als ze er wél is. Bij Mandy is een last van haar schouders gevallen.

Wat heb ik Mandy kunnen leren?
Ik heb Mandy geleerd dat ze niet altijd zelf alles hoeft op te lossen. Ze mag en kan dit altijd delen met een ander. Zo hoeft ze er zelf niet mee te blijven rondlopen. Ook is ze bewust van het feit dat ze niet verantwoordelijk is voor het geluk van haar ouders.

Ben jij een gescheiden ouder?
Ik hoor graag van jou. Waar liep jij tegen aan met jouw kind of kinderen? En hoe heb je dit opgelost? Ik kom graag met je in contact. Reageer hieronder in mijn blog of stuur me een berichtje via social media.  

Tineke Knoester is getrouwd met Ad en heeft twee dochters. Na 25 jaar in het basisschool onderwijs gewerkt te hebben, ging vorig jaar het roer om: Ze startte haar eigen praktijk genaamd “ Ouder & Kind Coaching”.  Ze werkt nu met veel plezier in haar praktijk en helpt zowel ouders als kinderen met verschillende opvoedvraagstukken. In haar blog geeft zij een kijkje in het leven van een Ouder & Kind Coach. Hiermee hoopt ze haar lezers te inspireren en te motiveren.

Fotograaf: Josh Walet