Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Alles mag vanaf vandaag

1 april 2014 - 20:36  •  Jacqueline Servais  •  reacties

Alles mag vanaf vandaag

Alphen aan den Rijn -

De juweliersvrouw in Deurne had een illegaal wapen in haar bezit. Ja, dat was vorige week. Maar de vraag is nu: is dat nog geldig? Illegaliteit is afgeschaft. Dus vrij vuurwapenbezit? Is dat de bedoeling? Goed. Dan mogen alle andere activiteiten die tot vandaag illegaal waren, nu wel. Wat zal het een vrijheid zijn voor de criminelen. Alles mag immers vanaf vandaag?

Mag de gemeente vanaf nu gewoon alles doen en laten wat ze wil? Er is immers niets meer illegaal? Ze mogen daar op het pluche gewoon besluiten nemen tegen alle redelijke wensen en stemmingen in. Illegaal? Welnee. Vanaf 1 april 2014 mag alles.

1 april is een bedenkelijke datum. Ik denk niet dat de PvdA zich een dergelijke grap kan permitteren met het enorme imaginaire zetelverlies. Goed, ze moeten een drastische koerswijziging maken willen ze nog meetellen. Maar dit? Op dit maatschappelijk vlak? Op 1 april mag veel. Maar dit? Illegaliteit is niet meer strafbaar? Waar is iemand die dit kan opzoeken voor mij? In het burgerlijk wetboek? Ik wil de wettelijke betekenis wel eens weten van dit woord, de bedoeling en de geest van de wet.

Laat de echte jurist opstaan en dit uitleggen want ik begrijp niets meer van deze samenleving.

Fotograaf: Josh Walet