Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

...... ben toch niet gek!?

21 mei 2014 - 10:53  •  John Kroes  •  reacties

...... ben toch niet gek!?

Alphen aan den Rijn -

Met lage huizenprijzen, een evenzo historisch lage hypotheekrente en een overheid die met allerlei verruimde (schenkings-) maatregelen de huizenmarkt vlot probeert te trekken, zie ook ik, als notaris, een herstel.

Het aantal overdrachten stijgt aanzienlijk en dat is positief! Veel mensen grijpen de kansen die er nu op de woningmarkt liggen. Van doorstromers tot starters die al of niet gaan samenwonen. Er worden weer volop huizen verkocht! Een aantrekkende markt biedt voordelen, ook voor allerlei aan de huizenmarkt verbonden partijen. Zo pakken ook de keuken- en badkamerleveranciers, tuincentra en interieurbedrijven een aardig graantje mee.

En ja, als je het doet, doe je goed. Bij een nieuw huis hoort, in ieder geval, ook een nieuwe keuken en badkamer. En als je dan toch bezig bent, pak je meteen de tuin aan, koop je nieuwe meubels en als er nog een paar centen overblijven, doen we maar meteen een andere auto.

Ja, het mag wat kosten! We laten hem tot grote vreugde weer lekker uit de broek hangen, onder het mom van "wie het breed heeft, laat hem breed hangen".

Zo ook Joop en Ellen (fictieve namen!), die eindelijk een huis konden kopen. Met hulp van de ouders van Joop, die € 100.000,00 hadden geschonken, werd het huis aangekocht en het spaargeld van Ellen werd gestopt in de keuken en de badkamer. Niks lenen van je ouders, ben je gek! Ze kregen het geschonken. U herkent ze vast wel van de t.v. reclame?! Ze hadden het lekker voor elkaar zo.

Tot de dag van het noodlottige ongeval. Het prille geluk, werd dramatisch verstoord en wel door een dronken automobilist die Joop niet had gezien. Joop, was na een fietstocht met zijn vrienden, niet meer thuisgekomen. Nu zat Ellen in de kamer bij mij op kantoor, in tranen en in zak en as.

Wat nu? Er kwam zoveel op haar af. Er moest van alles geregeld worden en nu wilde de bank ook nog weten hoe nu verder? Immers de hypotheek was opeisbaar geworden door het overlijden van Joop en tot overmaat van ramp was de relatie met de ouders van Joop er ook niet beter op geworden.

Op mijn vraag of ze een samenlevingscontract hadden afgesloten en testamenten hadden opgesteld, kreeg ik als antwoord: "Er was wel door de notaris over gesproken, maar ja  de prijs hè, die prijs (pak hem beet voor alles nog geen € 1.000,00) die was toch wel erg hoog.

En die flatscreen t.v., ja die was met het oog op het komend WK voetbal, onmisbaar, toch? Ik werd stil en dacht………….. WORD IK NOU GEK…………..!?

Weten hoe u toch relaxed naar het komend WK voetbal kunt kijken??

Maak een afspraak met:

Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs
Telefoonnummer: 0172 – 521 921 

Fotograaf: Josh Walet
Kroes en Partners.'
Kroes en Partners

Een goede naam in de regio met veel vaste relaties & klanten.

Verwante nieuwsberichten