Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Hiep! Hiep! Hiep-o-criet!

22 juli 2014 - 13:59  •  Martijn Zohlandt  •  reacties

Hiep! Hiep! Hiep-o-criet!

Alphen aan den Rijn -

Heel Nederland valt over hem heen: "Hoe kan de man zo harteloos zijn? Wat een enorme egotripper! Wat een lul!" Terecht. De mans blik is compleet vertroebeld door zijn eigen persoonlijke agenda en ziet graag dat de complete wereld zich aan hem aanpast. Hij heeft er namelijk zo hard voor geoefend én zamelde er nog eens geld mee in voor het KWF. Nou, petje af hoor! Standbeeld?

Er zit echter een hele grote maar aan dit verhaal: vorige maand is alweer vergeten!

De mensen die deze man nu terecht bekritiseren, zijn echter de zelfde mensen die tijdens het afgelopen WK niets wilde horen over de moordpartijen door de Braziliaanse overheid ten behoeve van dat voetbalspelletje. Stel je toch eens voor dat het plezier in het kijken(!!!) naar dat spelletje zou worden afgenomen.

Dat de Nijmeegse Vierdaagse een discriminatoir zooitje is willen we niet aan. Dat de FIFA en de KNVB één grote corrupte klerezooi is willen we niet aan.

Nu is er niet eens een oorzakelijk verband tussen de Nijmeegse Vierdaagse en MH17. Het enige is een gestoorde gek die boos is omdat er geen dweilband stond te spelen ten einde zijn eigen ego op te krikken. Maar er is wel een nationaal gevoel van rouw, ongeloof en onbegrip over dit drama te merken. Natúúrlijk! Het is dichtbij. Grote kans dat je wel iemand kent (die iemand kent) die een familielid op die vlucht had. En dus wordt deze man aan alle kanten voor gek verklaard en verketterd.

Maarrrr..... niemand kende die kinderen in die favela's die met de grond gelijk zijn gemaakt. Niemand kende de doden in Brazilië en let wel: daar zat wel degelijk een oorzakelijk verband tussen het spelletje en de voltrokken ramp. En "dus" hoeven we ons er ook niet druk over te maken!

Och, och, och! Wat ben ik toch uitgemaakt voor zure zeikerd tijdens dat WK.

Welnu: liever een zure zeikerd, dan een hypocriete emo-pornoster!

Slaap lekker allemaal!

Fotograaf: Josh Walet