Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Ik ga op vakantie en... neem mee terug

1 november 2015 - 14:15  •  Suzan Daamen  •  reacties

Ik ga op vakantie en... neem mee terug

Alphen aan den Rijn -

De kameleon. Freek Vonk (de man van de dierenplaatjes) heeft hem in levende lijven ontmoet.

Ik denk dat we veel kunnen leren van die kameleon. En Freek heeft het belangrijkste nog niet eens genoemd. Als we van kleur kunnen verschieten kunnen we schakelen tussen verschillende werelden. De regels en code’s van de verschillende werelden begrijpen door de kleur van die omgeving aan te nemen. Er tijdelijk ‘bij horen’. Als je er bewust gebruik van maakt kunnen de verschillende werelden in hun waarde blijven maar ontstaan er wel levende verbindingen. Je haalt er gewoon het beste uit!

En nu staat de vakantie voor de deur. Een ding is zeker: op vakantie verander je als kameleon van kleur… Een andere omgeving, mooie en nieuwe dingen zien, of helemaal niets doen. En in een andere omgeving kijk je met nieuwe ogen naar je oude plek. Ik ontmoette de afgelopen weken twee keer een collega op die dag van terugkomst in het gemeentehuis na hun vakantie. ‘Wat houden we ons bezig met onbenullige dingen’ en een grote glimlach, geïnspireerd door de energie van de Alpe duZes. Dit soort dingen kwamen  die dag mee terug als bagage. Zo het gemeentehuis in.

Kunnen we die vakantie-kleur nog even vasthouden als we het gemeentehuis weer instappen? Kunnen we die ervaringen en die energie niet uitbuiten om te gebruiken in onze organisatie waar de waan van de dag een gevreesde vijand is? Een zetje om tot nieuwe perspectieven te komen in de veranderende wereld waar we op papier al veel mee bezig zijn (transitie, transformatie, nieuwe en anders, enz.). Maar papier is wit! Welke kleur neem jij mee?

Een kans! We draaien het spel om! Ik ga op vakantie en ik neem mee terug. Wat neem jij mee terug? Een idee? Een beeld? Een verhaal? Een souvenir? Een foto? Een….

Wie doet er mee? Mail me! suzandaamen@gmail.com

Fotograaf: Josh Walet