Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Voetreflex: ik ben klaar om mijn passie ook volgend jaar te delen

9 december 2015 - 12:21  •  Marjan Wolvers  •  reacties

Voetreflex: ik ben klaar om mijn passie ook volgend jaar te delen

Alphen aan den Rijn -

Iedereen een certificaat
Als ik een cursus voetreflex verzorg is dat altijd een kleine groep, momenteel maximaal vier en dat wil ik uitbreiden naar zes deelnemers. Het mooie is dan dat ik bijna privéles geef. Als ik de cursisten bezig zie met wat ik ze net leerde, is dat zo mooi en bijzonder. Op de één of andere manier is het ook doodstil tijdens de lessen en werkt iedereen geconcentreerd. Iedere deelnemer is dan ook trots als hij of zij zijn certificaat krijgt. Maar ik net zo goed natuurlijk.

Ik leer ze de basis
Natuurlijk is het onmogelijk om na de introductiecursus en de één- of tweedaagse cursus de deelnemers alles te leren en laten ervaren. Dat besef ik me heel goed, maar toch wil ik ze zoveel mogelijk meegeven. Ik breng de basis over van de voetreflexmassage. Daarna moeten ze ervaring op gaan doen, ik heb inmiddels 25 jaar ervaring waarvan ik de laatste 8 jaar fulltime bezig ben met voetreflex.

De voeten zijn de basis
Bij de cursussen en workshops werk ik ook altijd in tweetallen, zodat iedereen de masseur is. Je geeft een voetreflexmassage aan je medecursist en ontvangt zelf ook een voetreflexmassage. Iedereen oefent op elkaar dus. Het begint altijd met de voeten, pas bij de tweedaagse cursus komen de handen erbij. Maar de voeten zijn de basis, ik leg ze verschillende voetreflexzones uit en dan is het vooral zelf doen en coach ik ze terwijl ze oefenen.

Op dit moment staan de data van de workshops en cursussen voetreflex online en ben ik nieuwsgierig wie ik mag gaan trainen en coachen. Wil je trouwens privéles? Dat kan natuurlijk ook, op mijn site vind je alle mogelijkheden.

Fotograaf: Josh Walet
Marjan In Touch.'
Marjan In Touch

Ontspannen en klachten verlichten? Marjan In Touch helpt!