Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Die ‘stomme’ tafels…

13 april 2016 - 20:17  •  Mieke van Tricht  •  reacties

Die ‘stomme’ tafels…

Alphen aan den Rijn - De volgende dag komt de juf naar je toe. Ze vraagt aan je waarom je die tafels nog steeds niet weet. Je moet ze toch allemaal allang kunnen? Eigenlijk wil je huilen, want je wilt het ook zo graag. Alleen huilen is niet stoer, dus dat doe je maar niet. Je geeft daarom maar een brutaal antwoord aan de juf, waarop ze steeds bozer wordt. Uiteindelijk maak je de juf zo boos dat je de klas uit moet. Je denkt; ‘Bah, ik ben echt dom, ik ga die stomme tafels toch nooit leren!’

Je moeder denkt er gelukkig anders over. Ze vraagt aan je of je mee wilt doen met een rekenbootcamp. Je hebt er eigenlijk niet veel zin in, rekenen en dan ook nog in de vakantie ook! Toch ga je eens kijken op de website die je moeder laat zien. Zou je het toch echt kunnen leren? Je besluit om het maar eens te proberen.

De volgende vakantie is het zover, je gaat naar de rekenbootcamp toe. Je komt binnen en ziet allemaal spullen staan. Het ziet er leuk uit en je krijgt al iets meer zin. Met een groepje van 4 kinderen ga je druk aan de slag. Met een bal gooien, trampoline springen, een spel met de klok, memorie en nog veel meer. Als je moet stoppen, vind je het niet kloppen, we hebben toch nog meer tijd? Maar nee, je moet naar huis. Gelukkig ga je de volgende dag weer verder. Je snapt eindelijk die tafels, en ‘stom’ dat zijn ze allang niet meer! Aan het einde krijg je een diploma mee EN kan je eindelijk de tafels. Je staat te trappelen om een beurt te krijgen bij rekenen. Rekenen is leuk!

(Deze blog is gebaseerd op echt ervaringen, maar de persoon bestaat niet in het echt)

Mieke - Praktijk de Groeiboom

Fotograaf: Josh Walet
Praktijk de Groeiboom.'
Praktijk de Groeiboom

Coaching, trainingen rekenen en weerbaarheid.

Verwante nieuwsberichten