Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Hoe ziet het er voor de Alphense jeugdschaatsers straks uit zonder ijsbaan?

16 januari 2017 - 10:20  •  STC De Rijnstreek  •  reacties

Hoe ziet het er voor de Alphense jeugdschaatsers straks uit zonder ijsbaan?

Alphen aan den Rijn - Feest dus voor de schaatsverenigingen in de wijde omgeving! Zo'n 26 verenigingen schaatsen namelijk in Leiden en Leiden kan zeker gezien worden als de bakermat voor veel toppers die op wereldniveau hebben geschaatst en zelfs de nodige olympische titels hebben behaald.  

Groot was dan ook de consternatie toen in december sportwedhouder van Leiden meldde dat wat hem betreft de plannen niet door konden gaan. Niemand was hiervan op de hoogte gesteld, een enorme verassing en ook een enorme teleurstelling. De reden, een tweetal andere projecten zouden te duur uit gaan vallen en daarom werd de ijsbaan geofferd.

De andere projecten zijn overigens nog niet eens begonnen (waarom dan die niet bijstellen vraag je je af). Ook zijn de kosten voor deze projecten zeer discutabel zo bleek in december tijdens de commissievergadering. Zelfs de Leidse basketbalvereniging, wiens project dan wel door zou gaan, had zeer grote twijfels over de kosten van het eigen traject. 

Een enorme reeks aan insprekers tijdens de commissievergadering nam de wethouder, en diens plannen onder vuur. Mark Tuitert, Jeroen Straathof en Evelyn van Leeuwen als oud-olympiers, leden van diverse advies-commissies, de stichting schaatshal Leiden, sportverenigingen en koepels en indivuduele insprekers hadden weinig goede woorden over voor de gang van zaken en de keuzes die gemaakt leken te gaan worden. Steekhoudende argumenten waar weinig op af te dingen viel.

Om deze argumenten verder kracht bij te zetten is door de schaatsverenigingen een film gemaakt die ons laat zien hoe het er uit gaat zien voor de schaatsers die in Leiden bloeien en groeien!

De komende weken zal er nog verder gediscussieerd gaan worden over de toekomst van de schaatshal. Hadden we in Alphen aan den Rijn niet ooit tien miljoen te besteden aan diverse projecten waarvan één een nieuwe schaatshal was? Met drie bloeiende verenigingen in Alphen aan den Rijn zou je kunnen verwachten dat Alphen aan den Rijn een duit in het zakje kan doen? 

Bekijk de film eens even, deel hem binnen je kennissenkring en laat de ijssport in de weide omtrek van Leiden en Alphen niet ten onder gaan aan tribunes van een lokale / commerciele Leidse basketbalvereniging!

Fotograaf: Josh Walet