Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Wines and Love: Wijn bloggend de wereld over!

14 maart 2017 - 14:30  •  Boy Brullemans  •  reacties

Wines and Love: Wijn bloggend de wereld over!

Alphen aan den Rijn - Ons verhaal begint precies 5 jaar geleden in een overvolle open space in de stad van de liefde Parijs. Eléonore op haar hoge hakken met haar handen vol Marokkaanse lekkernijen. Boy zittend aan een te klein bureau als de nieuwe marketing stagiair. Was het liefde op het eerste gezicht? Jazeker. Wisten we al snel dat we bestemd waren om samen te zijn? Eigenlijk gelijk. Na een tijdje om elkaar heen gedraaid te hebben besloten we uiteindelijk om wat te gaan drinken. Heel toevallig op Valentijnsdag met een goede fles wijn. Enkele dagen later was het een feit. Wij gingen voortaan samen door het leven. 

Ons leven in Parijs kan vooral beschreven worden als dynamiek met lange werkdagen en volle weekenden. Weinig tijd om samen even tot rust te komen. We woonden in ons knusse appartementje van 35m2 pal naast de Eiffeltoren. Parijs is een ideale stad om je carrière te beginnen. Je leert veel en hebt de kans om je professionele netwerk goed te ontwikkelen.

Alles achterlaten en opnieuw beginnen
Begin 2016 kwamen we samen tot de conclusie dat we iets misten in ons leven. Een reden om elke dag met 110% motivatie op te staan. Onze grootste wens was om samen van onze passie ons werk te maken. Na vele discussies besloten we om de knoop door te hakken en het hoofdstuk Parijs af te sluiten. Op zoek naar nieuwe avonturen.

Wijn was vanaf begin af aan onze grootste gezamenlijk passie. Wijn heeft een belangrijke plaats in de Franse cultuur. Het is een plezier om een goede fles wijn te openen met familie en vrienden. Wijn brengt mensen en culturen samen. Hiernaast houdt Eléonore van fotografie, DIY, design en schrijven. Boy houdt zich meer bezig met online marketing. Samen houden we van filmen, reizen en “serieus zijn zonder onszelf al te serieus te nemen”. We kwamen al vrij snel met het idee om een wereldreis te maken en deze om te dopen in een wijnwereldreis. Een avontuur dat ons zou leiden langs ’s werelds mooiste wijnstreken en dat ons de diversiteit van de wijncultuur in elk land zou laten zien.

Een wijnwereldreis maar hoe?
Het doel van onze reis is om de diversiteit van de wijnculturen over de gehele wereld te laten zien en om alle informatie over wijn begrijpelijker te maken. Elke wijn heeft zijn eigen verhaal en wordt gemaakt in een unieke context. Hierbij kunnen we denken aan de omgeving, de mensen en cultuur. Wij denken dat het belangrijk is om te laten zien wie zich er daadwerkelijk achter de fles wijn verschuilt die bij u op tafel terecht komt! 

Via onze blog en social media delen wij al onze unieke ervaringen, reisverhalen en natuurlijk de mooiste wijngaarden van over de hele wereld.

Tijdens onze reis bezoeken we verschillende wijndomeinen in elk land en verblijven we daar voor enkele dagen om een uitgebreide foto- en videoreportage te realiseren. Hiervoor gebruiken wij ook onze drone! Wij vragen geen enkele financiële vergoeding en overhandigen alle content aan de wijnboer na ons verblijf. Het enige dat we vragen is een slaapplaats. Dit geeft ons de kans om de wijnboer, de wijngaarden en zijn wijnen beter te leren kennen. 

Met Wines and Love proberen we eveneens te breken met de traditionele communicatiemethoden in de wijnwereld. Deze zijn vaak elitair en moeilijk te begrijpen. Wijn moet tenslotte voor iedereen toegankelijk zijn en het moet een plezier zijn om er over te lezen of een video te bekijken! Daarom hebben we gekozen voor frisse kleuren, een gemakkelijke toon, mooie foto’s en adembenemende drone shots.

Waarom de naam Wines and Love?
De naam Wines and Love heeft een driezijdige betekenis. Het beschrijft de liefde van de wijnboer voor zijn land en wijnen, onze liefde voor alles wat wijn symboliseert en niet te vergeten onze liefde voor elkaar. 

Na een maand door de Australische regio New South Wales gereisd te hebben zijn we nu voor een langere tijd in Nieuw-Zeeland. Ook hier zijn we op pad gegaan en hebben we veel verschillende wijnboeren ontmoet waaronder een Nederlandse wijnboer in Martinborough. Het mooie aan wijn is dat iedere wijnboer, iedere wijngaard en zelfs iedere wijn zijn eigen verhaal heeft.

“Wine is a just conversation waiting to happen”

We kunnen niet wachten om jullie meer te vertellen over onze wijnavonturen in Australië en Nieuw-Zeeland. Stay tuned voor onze volgende artikelen! Wellicht komen we binnenkort naar Nederland om jullie meer te vertellen over de wijncultuur in ons land. Want ook in Nederland maken we wijn!

Fotograaf: Josh Walet