Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Hoe kom je van je verkoudheid af?

20 september 2017 - 14:30  •  De Baronie  •  reacties

Hoe kom je van je verkoudheid af?

Alphen aan den Rijn - 1. Veel drinken En dan bedoelen we geen wijntjes. Ook koffie is het beste om even te laten staan, omdat deze twee vocht van je lichaam onttrekken. Veel water of (groene) thee drinken is de beste manier om gehydrateerd te blijven. Als je lichaam goed gehydrateerd is, werken je lymfeklieren namelijk beter en die zijn heel belangrijk in de strijd tegen bacteriën en virussen.

2. Gorgelen met zout water
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je drie keer per dag gorgelt met zout water je minder kans hebt om verkouden te worden en de symptomen in geval van een verkoudheid sneller verdwijnen. Hoe doe je het? Vul een glas warm water en doe daar een halve theelepel zout bij. Hiermee gorgel je een paar seconden en spuug je het daarna uit.

3. Honing
Nog een populaire huis-tuin-en-keukentrucje om van je verkoudheid af te komen, is honing. Het verzacht niet alleen je keel als je een lepeltje honing door je thee mengt, maar het blijkt ook dat het je herstel nog eens bevordert.

4. Eiwit
Het verkouden lijf heeft eiwitten nodig. Eiwitten ondersteunen de organen waar het verkouden gevoel vandaan komt en waar witte bloedcellen massaal worden vernietigd. Ook al heb je geen eetlust, zorg dat je aan je eiwit komt. En blijf uit de buurt van eten dat vet is, zoals braadvlees. Gebraden, gefrituurd, vet voedsel is zwaarder verteerbaar en onderdrukt waarschijnlijk ook je immuunsysteem.

5. Neem rust
Verkoudheid krijg je niet zomaar. Een te laag immuunsysteem zorgt er voor dat je verkouden bent geworden. Het is tijd voor rust. Probeer dit voor jezelf zo veel mogelijk realiseren. Ga op tijd naar bed. Een tekort aan slaap maakt je vatbaar voor een verkoudheid. Een normale verkoudheid duurt gemiddeld 1 week. Neem je jezelf niet serieus, dan kan de verkoudheid weken aanhouden.

Fotograaf: Josh Walet
Winkelcentrum de Baronie.'
Winkelcentrum de Baronie

Winkelen in een historische omgeving.