Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Power to the people

19 mei 2013 - 00:19  •  Bas Bosman  •  reacties

Power to the people

Alphen aan den Rijn -

44 jaar geleden sprak men dus al van power to the people. Best knap dat vandaag de dag, anno 2013, sommige mensen nog geen enkel benul van de realiteit hebben. Sterker nog, het boek met de bekende invalshoek Big Brother is watching you is al in 1948 geschreven. Toen had iemand al in de gaten dat je in de toekomst in de gaten gehouden gaat worden.

Het is toch bewonderenswaardig dat sommige autoriteiten maar niet beseffen dat de boel bedonderen vandaag de dag zich niet meer binnen de eigen kamertjes afspeelt. En autoriteiten kun je breed trekken. We worden als normale man en vrouw dagelijks weer verrast van zaakjes waar hele vieze luchtjes aan zitten. Het meest frappante is dat de  zaakjes die niet door de beugel kunnen, steeds meer haar bron kennen in personen en instanties die we blind vertrouwen. Volksvertegenwoordigers die in een gemeenteraad zitten, leiders van stichtingen en goede doelen, ziekenhuizen, advocaten, accountants en heel veel van dit soort autoriteiten lopen de boel gewoon flink te fucken. Ten koste van ons vertrouwen en heel vaak ons zuur verdiende centjes.

Het mooie is dat ze denken dat ze er mee weg komen zolang ze elkaar maar de boter op het hoofd blijven smeren. “Laat dat domme volk gewoon het domme volk, dan blijven wij lekker onze zakken vullen.” Die pakken boter worden steeds kleiner. Ontwikkelingen zorgen ervoor dat de domme mensen steeds slimmer worden. Het gevolg is dat we steeds meer inzicht krijgen in dit soort vieze zaakjes en deze steeds vaker publiekelijk aan de kaak gesteld worden.

Nog altijd denken dit soort maatschappijnaaiers de dans te ontglippen door geen gehoor te geven of de wat slimmere medemens van het kastje naar de muur te schuiven. Dat kastje en die muur staan echter bij die meneer of madam in het gebouw. Leuk voor hen, maar het grote publiek zit buiten te wachten op antwoord en vormt vaak een iets sterker collectief dan dat gebouwtje. Het is een kwestie van tijd of de pleuris breekt uit en de functies kunnen niet langer behouden blijven. Je verschuilen gaat lastig. In de toekomst wordt dat onmogelijk.

Dus aan alle vertrouwelingen die de boel lopen te flessen en zichzelf verrijken ten koste van onze eerlijk verdiende centjes:

Heb het lef tot inkeer te komen en beken je schulden voordat een ander dat voor je gaat doen. Je papiertje, positie, netwerk of carrière zegt geen ene bal meer. Dat brokkelt sneller af dan je zelf zult vermoeden. Werp die arrogantie van je af en zoek dat gevoel diep van binnen dat je zegt dat je gewoon een lul of trut bent geweest. Zorg dat je dat kleine beetje respect, dat je nog enigszins zou kunnen redden, verzilvert. Een betere wereld begint bij jezelf.

 

Power to the people!

Fotograaf: Josh Walet