Andere Blogs

« Vorige - Volgende »

Knibbel knabbel knuisje..

19 juni 2013 - 09:42  •  John Kroes  •  reacties

Knibbel knabbel knuisje..

Alphen aan den Rijn -

Tot 1996 gold het zogenaamde bijdrage besluit bejaardenoorden. Had je vermogen dan moest je bij opname een eigen bijdrage betalen. Dit kon ertoe leiden dat je inderdaad je vermogen, waaronder vaak je eigen huis, moest “opeten”. Vermogen waar je hard voor had gewerkt en dat je eigenlijk liever over zou dragen aan je kinderen. Die bijdrage zorgde ervoor dat veel mensen allerlei maatregelen troffen om hun vermogen veilig te stellen. Dat varieerde van het aanpassen of maken van testamenten en/of het doen van schenkingen. Had je echter eenmaal een indicatie voor opname dan was je te laat. 

Door de bezuinigingsdrift van de regering is na het intrekken van de oude regeling in 1996 nu een nieuwe regeling van kracht. Deze kijkt zogenaamd niet naar je vermogen maar naar je inkomen. Dus heb je spaargeld en een eigen huis met alleen maar AOW en een pensioentje dan is er niets aan de hand, zou je denken! Nou, vergeet het maar. Wat hebben ze bedacht? Heel simpel 12% van je box III vermogen wordt gewoon als inkomen gezien. Dus via deze omweg zijn we weer terug bij af. Oude wijn in nieuwe zakken dus een wolf in schaapskleren.

Daar zit je dan dadelijk met zijn tweeën in een bejaardentehuis. Je huis noodgedwongen verkocht, geld op de bank, leuk voor de kinderen later? Dat wordt een teleurstelling als na een tijd de nota’s binnenkomen en je dus je vermogen op kan en mag gaan eten. Of wat dacht je van de langstlevende echtgenoot die na overlijden van zijn/haar partner niet meer thuis kan wonen. Geen testament of een heel oud testament. Hetzelfde verhaal. Altijd zuinig geleefd en nu krijg je letterlijk en figuurlijk de rekening gepresenteerd. Ongeloof slaat om in verwarring en verwarring in verontwaardiging. 

Is er wat aan te doen. In veel gevallen wel! Stilzitten is per definitie fout, onderneem actie nu het nog kan. Ook al zit je in een tehuis, er is nog steeds iets te doen in tegenstelling tot de oude regeling. Wilt u weten hoe? Kom dan naar één van de informatiebijeenkomsten:

- Maandag 24 juni 2013: Zegerplaza
- Donderdag 27 juni 2013: Kaleidoskoop

Meld u gratis en vrijblijvend aan via onze website www.kroesenpartners.nl of bel naar 0172-521921. Wij zien u graag terug op 24 of 27 juni.

Fotograaf: Josh Walet
Kroes en Partners.'
Kroes en Partners

Een goede naam in de regio met veel vaste relaties & klanten.