Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Er moet snel wat gebeuren

30 juni 2013 - 10:51  •  reacties

Er moet snel wat gebeuren

Alphen aan den Rijn -

Op maandagmiddag 24 juni zijn Dave Roggeveen, Svenja Tillemans, Ronald Geurts en Marianne Suidgeest , De Rode Horde zoals een winkelier ze gekscherend noemde, in het kader van de actie Hart voor de Zaak op bezoek geweest bij een aantal winkeliers in het centrum van Alphen aan den Rijn, Na menig enthousiaste ontvangst werd de sfeer wat somberder als de plannen voor de Lage Zijde ter sprake kwamen. De meningen hierover lopen uiteen. De ene ondernemer vindt het prima plannen terwijl de andere ondernemer er het liefst huizen bouwt omdat er al genoeg winkels zijn.

Allen zijn het er echter over eens. Er moet snel wat gebeuren aan het Thorbecke-plein. Nu de markt al op een andere locatie staat is de loop helemaal verdwenen. Inderdaad biedt het plein, zeker vanuit de Drees-passage een troosteloze aanblik. De meeste winkeliers storen zich aan de in-activiteit van de gemeente. In hun beleving gebeurd er niets. Er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar de raadsvergadering van donderdag. Heel benieuwd is iedereen ook naar het plan B van de wethouder.

Tevens vroeg een aantal winkeliers aandacht voor de Aarhof. Daar staat inmiddels ook al een aantal panden leeg en men is bang dat er meer zullen gaan volgen. In deze tijden helaas een reële angst. De SP wil meer hart voor de zaak. De politiek moet meer oog krijgen voor de belangen en problemen van kleine bedrijven. De regeldruk moet omlaag en er moet meer geluisterd worden. En om te beginnen moet er iets aan het Thorbecke-plein gedaan worden.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij