Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP achter keuze van burgemeester Eenhoorn

1 juli 2013 - 13:56  •  reacties

SP achter keuze van burgemeester Eenhoorn

Alphen aan den Rijn -

Politici die op deze dag bij hun reguliere werk een dagje vrij nemen en vervolgens als vrijwilliger 150 euro belastinggeld opstrijken en daarmee de samenleving (en hun partij) een waardevolle dienst bewijzen. "De onafhankelijkheid zal worden gewaarborgd in de stemlokalen" is dan de verdediging. Maar je hoeft toch bijvoorbeeld een verlept roosje op je revers te dragen om van politici de partij te raden. Jarenlang is men in beeld geweest bij vergaderingen, bewonersavonden en in de media. Deze onafhankelijkheid is schijn en ver te zoeken. Het zou de huidige politiek in Boskoop en Rijnwoude sieren als zij hun leden op de komende kieslijst terugtrekken.

Gewoon net als de anderen die dag geen actieve campagne voeren. Zodat inwoners die dag in alle rust tot stemming kunnen komen.

SP lijsttrekker Harre van der Nat: ‘Ik heb bij gemeente Rijnwoude aangegeven dat zij hiermee tegen het advies van kiesraad ingingen, die zijn van mening dat kiezers het gevoel moeten krijgen dat stembureaus neutraal en onpartijdig zijn’ De keuze om de kiesraad te negeren was gemaakt door de nu zittende politiek. Ook was het niet meer mogelijk om zelf mensen aan te brengen voor zitting in de stembureaus. De gemeente had een geijkt groepje mensen die eerder al actief was op de stemlokalen al een uitnodiging gestuurd. Blijkbaar had men haast.

Dit regenteske gedrag verwacht je eerder in een ondemocratische banenrepubliek. Teleurstellend en opmerkelijk bovendien. Het Alphense voorbeeld is in dit geval beter te begrijpen. Het is te hopen dat de Rijnwoudse en Boskoopse politici na de samensmelting ook zo standvastig zijn bij het behouden van de dorpse voorzieningen als bij het vasthouden aan de eigen positie in de stembureaus

Fotograaf: Josh Walet
Harre van der Nat.'
Harre van der Nat

SP.'
SP

Politieke partij