Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Adriaan van Geest stapt over van D66 naar RijnGouweLokaal

27 augustus 2013 - 19:36  •  reacties

Adriaan van Geest stapt over van D66 naar RijnGouweLokaal

Alphen aan den Rijn -

Binnen zijn oude partij waren de nodige problemen ontstaan rond de samenstelling van de lijst voor de komende verkiezingen. Bemiddelingen van de partijtop mochten niet baten, waarna van Geest de overstap naar de partij van lijsttrekster Ank de Groot besloot te maken.

Van Geest wil zich blijven inzetten voor de samenleving, vooral ná de komende verkiezingen rond de gemeentefusie. Hij was 38 jaar lid van D66, maar zegt zijn lidmaatschap nu noodgedwongen op, De lokale politiek ligt hem na aan het hart.

Naast fractievoorzitter Ank de Groot en raadslid Paul de Hoog maakt nu ook Adriaan van Geest deel uit van de fractie van RijnGouweLokaal.

Wat het standpunt van de partij gaat worden ten aanzien van het cultuurhuis danwel de bibliotheek plus is nog niet duidelijk. Ank de Groot was fel tegenstander het instituut, terwijl Adriaan van Geest, als directeur van de bibliotheek in de Haarlemmermeer, steeds één van de grootste voorvechters was.

Of de indeling van de raadszaal voor de komende maanden nog zal veranderen is nog niet duidelijk. Normaal vergadert de raad in een halve cirkel, waarbij begonnen wordt (met de klok mee) met de kleinste partiij tot aan de grootste partij. Na deze wijziging zou de volgorde kunnen zijn:  

1 zetel, Beter Alphen
2 zetels, SP en D66
3 zetels, RijnGouweLokaal, Groen Links, ChristenUnie
4 zetels, Nieuw Elan
5 zetesl, PvdA, CDA
7 zetels VVD

We houden u op de hoogte. 

.

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij