Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Vragen Inzake Archeon

30 augustus 2013 - 14:43  •  Wil Verschuur  •  reacties

Vragen Inzake Archeon

Alphen aan den Rijn -

 

Beter Alphen verbaast zich over de belastingheffing (€2237,00) ten aanzien van het Alphens Romeins Museum. Dit museum is op verzoek van provincie en gemeente tot stand gekomen als zijnde een educatieve vorm in het onderwijs. Gezien het Romeinse verleden van Alphen aan den Rijn, is van gemeentezijde aangedrongen op de totstandkoming van dit museum. De MAB, heeft het schiereiland ter beschikking gesteld om niet, dankzij medewerking van gemeenteraad en provincie. De hypotheekverstrekker eiste een erfpacht overeenkomst  voor de grond. De Stichting heeft het Museum belangeloos ten behoeve van het onderwijs gesteld.

Beter Alphen vraagt zich dan ook af waar deze belastingaanslag op gebaseerd is en wil dan ook antwoord op de volgende vragen:

1   Is het u bekend de entree voor een bezoek gratis is?

2   Bent u het met Beter Alphen eens dat het in principe een educatieve aanvulling is op het onderwijs? (1500 leerlingen per jaar)

3   Beseft u dat u door deze heffing de instandhouding zo onmogelijk maakt.

4   Bent u het met Beter Alphen eens dat u met deze heffing, tegen gemaakte afspraken ingaat? Zo nee, waarom niet. Zo ja, wat gaat u hiertegen doen.

5   Dat door een ambtenaar, die zich conformeert aan de regels, blindelings een voor het onderwijs heel belangrijk project, de nek zou worden omgedraaid?

  

Beter Alphen rekent zo spoedig mogelijk op uw antwoorden.

Beter nog: op het intrekken van de heffing.

 

Wil Verschuur

Fractievoorzitter

 

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij