Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vragen over de juridische relatie met Vorm

8 september 2013 - 12:12  •  Gerard van As  •  reacties

Vragen over de juridische relatie met Vorm

Alphen aan den Rijn -

Naar aanleiding van de brief van Vorm van 23 augustus jl., waarin zij kenbaar hebben gemaakt niet in staat te zijn om 70% van de winkelruimten in het nieuw te realiseren winkelcentrum Stadshart Lage Zijde voor 1 oktober a.s. verhuurd te krijgen, waardoor er geen realisering meer zal en/of kan plaatsvinden van het Stadshart lage Zijde, willen wij gaarne van u de volgende vragen uiterlijk in de komende gemeenteraadsvergadering van donderdag 26 september a.s. beantwoord zien:

  1. Hoe verhoudt zich de juridische positie tussen de gemeente en Vorm nu deze voor 1 oktober a.s. niet in staat is om te presteren?
  2. Is de gemeente – nu Vorm niet kan presteren – volledig vrij om eventueel ook met andere partners (met andere plannen) in zee te gaan, of zijn er contractuele belemmeringen? Zo ja, welke belemmeringen zijn dit?
  3. Welke eerder genomen (raads)besluiten zullen – gelet op de huidige ontstane situatie - nu teruggedraaid c.q. ingetrokken moeten worden, om alternatieve plannen eventueel met andere partners te kunnen ontwikkelen; dit omdat Vorm thans geen grond van de gemeente afneemt?
  4. Bent u voornemens om al genomen raadsbesluiten zo spoedig mogelijk d.w.z. op 26 september a.s. aan de raad voor intrekking voor te leggen?
  5. Wordt er door u bij het opstellen van een nieuw (alternatief) plan gebruik gemaakt van de kennis en adviezen van de “deskundigen” die u op 20 augustus jl. op ons advies heeft geconsulteerd?

 

Gaarne verblijven wij, in afwachting van uw beantwoording,

Met vriendelijke groet,

Namens de Fractie van Nieuw Elan.

 

Gerard van As

 

 

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij