Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Monaco aan den Rijn

12 september 2013 - 08:55  •  Harry Slagter  •  reacties

Monaco aan den Rijn

Alphen aan den Rijn -

Wat een, van internet gepikt tekeningetje, de laatste dagen al niet teweeg kan brengen en discussies laat losbreken op verschillende podia. Wat begon met een zwart-wit schetsje, ook al ergens van een site geleend, groeide al snel uit tot een plaatselijke hype, nadat eerder genoemde kindertekening werd vervangen door een kleurenplaatje, stapelden de reacties zich al snel op en deelde zelfs de fractievoorzitter van de populisten dit beeld. Je zou toch verwachten dat een partij die al 4 jaar loopt te roepen dat het anders moet en er overal een duidelijk financieel plaatje aan ten grondslag moet liggen, niet over 1 nacht ijs gaat en eerst eens de mogelijkheden van zo'n grote verandering zou willen onderzoeken. Tenslotte zou de fractievoorzitter zichzelf ook wel eens achter de oren mogen krabben wat betreft het over de balk smijten van gemeenschapsgeld. Wat dat betreft hoef ik alleen maar terug te denken aan hoe een warm voorstander hij was wat betreft de bouw van het nieuwe zwembad de Thermen of hoe die betonbak ook mag heten. Hoe het financiële plaatje er hier van uit ziet is inmiddels wel duidelijk. Of zou het misschien komen omdat het idee en de gedeelde plaatjes uit de koker komen van de m.m.v.A. Met alle respect voor Machiel maar het gedweep vanuit de Nieuw Elan hoek, begint wel een beetje gênant te worden. Het pluche roept tenslotte en in de blinde jacht hierop gaan de opportunisten binnen deze club heel ver en zou het me niet verbazen als de al eerder genoemde m.m.v.A een windje laat, de gehele fractie aan hem zal vragen wat hij de avond ervoor gegeten heeft want het ruikt zo lekker.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat zo'n plaatje wel wat heeft en zeker het verder onderzoeken waard is wat de mogelijkheden zijn plus het bijbehorend kostenplaatje want we zitten natuurlijk niet op een nieuw debacle te wachten tenslotte hebben de speeltjes van de huidige coalitie al meer dan genoeg afbreuk gedaan aan de gemeentereserves en is de bodem van de, over de rug van ons Alphenaren ingepikte, Nuon gelden akelig in zicht.

Alhoewel ik me dan wel afvraag hoe de omgeving van dat haventje er uit moet gaan zien? Moet Alphen een soort Monaco aan den Rijn worden zodat het jacht 'De Eclipse' van Roman Abramovitsj kan aanmeren of 'De Dubai' van Prince Nasser al-Rashid, die zelfs een heus stadsstrand aan boord heeft inclusief de bijbehorende palmbomen, zodat we daar ook gelijk van zijn voorzien. Misschien dat we dan ook gelijk het evenement Cityracing vanuit Rotterdam hierheen kunnen halen, zodat we Monaco gelijk voorbij streven. Voor 2020 maar eens kijken of we dan ook gelijk maar Sail Amsterdam kunnen organiseren want wie wil nu niet de replica van het vlaggenschip van de V.O.C. De 'Prins Willem' van dichtbij bekijken om maar iets te noemen. Voor de bevoorrading van deze schepen laten we de ziener van Alphen een onderzoek doen om te kijken hoeveel vierkante meters het schip moet zijn van de parlevinker die deze schepen bezoekt en of dat wel rendabel is gezien het veranderende kooppatroon van de gemiddelde miljardair, gelijk een idee voor hem om met iets nieuws te komen "ships en bricks" of zo.

Of maken we er een haven van zoals in de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam met alle bijbehorende facetten die zo'n haven met zich meebrengt. Te denken valt dan om van de Hooftstraat een soort Atjehstraat te maken, inclusief enkele louche Chinese belwinkels, illegale naaiateliers, crackhuizen en op straat zwervende daklozen en heroïnehoeren. De Anne Frankkade hernoemen we in de "Oude zak Lyczak wal" waar er dan een groot filiaal van coffeeshop De Buldog zich kan vestigen en op de plek waar het cultuurhuis zou komen, De Nieuw Elan Oudewijn wal, komt er een afdeling van de Rode Draad te midden van enkele raamprostitutie-exploitanten, peepshows, tattoo shops en andere volwassenenhoreca.

Naar hoofdstedelijk voorbeeld, is het geschetste toegangsbruggetje tot het haventje, uitstekend geschikt om als "Pillenbrug" te dienen. Enkele bankjes plaatsen zodat de Alphense verslaafden daar rond kunnen hangen en de, van Noord Afrika afkomstige, straatdealers verschijnen dan vanzelf wel.

Dit waren gewoon enkele gedachten die me door het hoofd schoten bij het lezen van al die reacties op een hersenspinsel dat een geheel eigen leven is gaan leiden. Het lijkt me dan ook verstandig om pas na de verkiezingen verschillende ideeën eens wat verder uit te diepen en te onderzoeken. Laat de partijen eerst maar duidelijk maken aan de kiezer dat ze over een duidelijk en haalbare visie beschikken om het noodlijdende centrum uit de huidige terminale toestand te halen. De huidige coalitie heeft in ieder geval overduidelijk bewezen hiertoe niet in staat te zijn.

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij