Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Vrijwilliger werkt!

15 september 2013 - 17:40  •  Robin van Heusden  •  reacties

Vrijwilliger werkt!

Alphen aan den Rijn -

Vrijwilligers doen veel werk en dat is niet nieuw. Zonder vrijwilligers zou geen enkele sportclub, toneelvereniging, evenementenorganisatie of buurtvereniging kunnen bestaan. Ook de broodnodige mantelzorg zou er niet zijn.

Vrijwilligers zijn dus heel belangrijk in onze samenleving. Maar: vrijwilligers kunnen alleen goed functioneren als zij door de gemeentelijke overheid worden ondersteund. Zonder deze steun kunnen vrijwilligers hun ‘werk’ niet doen. En: als verenigingen en individuele vrijwilligers regelmatig tegen de ‘regels en regeltjes’ van een bureaucratische overheid aanlopen, verliezen zij de moed. Dan is het gedaan met het cement van de samenleving.

Ik maak me sterk voor minder bureaucratie van 'de' gemeente! Initiatieven uit 'de buurt' – of de kern – moeten worden gekoesterd. De randvoorwaarden moeten meer dan goed zijn. En iedereen moet mee kunnen doen! Als de gemeente dan meedenkt en meewerkt, ontstaan de mooiste dingen. Dat geldt voor buurthuizen, dorpshuizen, speeltuinverenigingen en voor allerlei leuke initiatieven.

Een goed voorbeeld is Kindertuin de Oude Wereld in de wijk Kerk & Zanen. Hier is een vrijwilliger de coördinator en zijn het de kinderen die de tuintjes aanplanten en onderhouden. Ook mijn zoon Sam heeft een eigen tuintje!

Als nummer 4 op de kandidatenlijst van Nieuw Elan sta ik op een verkiesbare plaats voor de nieuwe gemeenteraad. Ik maak me sterk voor een sociale samenleving. Kies voor een sociaal gezicht, kies voor Robin van Heusden, lijst 6 nummer 4.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij