Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Voor een sociaal Alphen

13 september 2013 - 01:48  •  Ronald Geurts  •  reacties

Voor een sociaal Alphen

Alphen aan den Rijn -

Er is door de huidige colleges, gedomineerd door de VVD en PvdA, onvoldoende geïnvesteerd om de inwoners een betere uitgangspositie te geven. Of we het nu hebben over de mensen in een uitkeringssituatie of over werkende mensen die moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Ook de middeninkomens zijn zeker niet altijd optimaal bediend door voorgaande colleges. Deze mensen bestonden veelal op papier. Er is weinig gedaan om het juist deze groepen gemakkelijker te maken. Dat moet veranderen!

De SP is klaar om in de nieuwe gemeente bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen en te dragen. Ook in een tijd dat er minder geld beschikbaar is en dat het huidige VVD-PvdA kabinet veel taken aan de gemeente gaat overdragen zonder afdoende middelen om die te kunnen uitvoeren. De tijd is rijp.

In ons verkiezingsprogramma komt de SP met een groot aantal voorstellen. Een aantal speerpunten waar wij ons hard voor willen maken zijn onder andere:

·         Het behouden van voorzieningen in de wijken en kernen. Politieposten in de voormalige gemeentes Boskoop en Rijnwoude

·         Een zo sociaal mogelijke uitvoering van de WMO. Dus huishoudelijke hulp waar dat nodig is en geen gedwongen vrijwilligers in de thuiszorg.

·         Een geheel nieuw punt dat de SP introduceert is: de eerste twee uur niet betalen voor het parkeren in de nieuwe gemeente (ook als ondersteuning voor de winkeliers).

·         Meer nieuwe sociale woningbouw met aandacht voor jongerenhuisvesting. Meer starterswoningen beschikbaar stellen in de nieuwe gemeente.

·         Wel de Maximabrug maar geen rondweg in de Gnephoekpolder.

·         De Oudshoornseweg weer open.

·         Instellen Ondernemers-Adviesraad.

·         Tot slot: Geen megalomane prestige-projecten in de nieuwe gemeente.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij