Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Eerste twee uur gratis parkeren

18 september 2013 - 10:15  •  Harre van der Nat  •  reacties

Eerste twee uur gratis parkeren

Alphen aan den Rijn -  Het Alphense centrum moet voor het winkelend publiek weer aantrekkelijk en bereikbaar worden. Bovendien hebben winkeliers in deze tijd van economische achteruitgang het al niet makkelijk.

Volgens SP lijsttrekker Harre van der Nat “wordt de koopkracht van veel huishoudens dankzij het huidige PvdA/VVD kabinet niet beter. Ook kunnen inwoners en andere bezoekers van het Alphense centrum hun geld beter besteden dan het in een parkeerautomaat te gooien.”

Voor Rijnwoude en Boskoop verandert er niets. Daar is en blijft parkeren gratis als het aan de SP ligt. Parkeren bij alle Alphense winkelcentra wordt de eerste twee uur gratis. Voor bewoners bij bijvoorbeeld de Herenhof komt er een parkeervergunning. Bij winkelcentrum de Atlas blijft de blauwe zone gehandhaafd.

Harre van der Nat: “stop met de plannen voor een rondweg in de Gnephoek en stop met het megalomane project Cultuurhuis en er is meer dan voldoende geld over om de SP parkeerplannen vele jaren uit te voeren. Het is een kwestie van prioriteiten stellen.”

In Zoetermeer is parkeren de eerste uren gratis en in Leiderdorp is het de gehele dag gratis parkeren. Volgens de SP moet dat ook gaan gelden voor de Alphense winkelcentra. De lokale ondernemers missen anders de slag. Alphen aan den Rijn moet weer een prettige plaats worden om te bezoeken en om te kunnen winkelen.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij