Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Michelle Hoekstra: vierde op de SPlijst

21 september 2013 - 13:57  •  reacties

Michelle Hoekstra: vierde op de SPlijst

Alphen aan den Rijn -

'Mijn naam is Michelle Hoekstra. Ik ben twintig jaar en ik kom uit Alphen aan den Rijn. In het dagelijks leven ben ik studente politicologie en daarnaast vervul ik een bijbaan in een boekhandel en zet mij actief in voor de SP in Alphen aan den Rijn. Ik vind het erg belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan de vorming van een betere samenleving.

Er kan heel veel anders in de huidige politiek. Sterker nog, er zou heel veel anders moeten zijn. Daarom is het belangrijk dat er iets gebeurt. Er zouden, zeker nu met de fusie van de verschillende gemeenten, een heleboel veranderingen doorgevoerd moeten worden. Thema’s die ik graag anders zou zien in de nieuwe gemeente zijn: wonen, werk, zorg en welzijn, jongeren- en ouderenbeleid, veiligheid en verkeer. Hetgeen waar ik mij vooral hard voor zal maken is het jongerenbeleid.

Kabinet Rutte II laat de jeugd ernstig in de steek. Door een falend beleid loopt de jeugdwerkeloosheid op en worden er met de transitie van de jeugdzorg naar de gemeente verwacht dat er met minder geld meer zorg moet worden verleend. Als SP zetten we in op een proactief jeugdbeleid waarin de jeugd écht centraal staat.

Een belangrijk punt waarvoor gestreden zal worden is de jongerenhuisvesting. Jongeren blijven langer bij hun ouders worden, omdat ze wegens financiële redenen niet op zichzelf kunnen gaan wonen. Daarom zullen er voldoende betaalbare starterswoningen beschikbaar gesteld worden, door hergebruik van leegstand of bouwen.
In de huidige samenleving is jeugdwerkloosheid een (steeds groter wordend) probleem. We zorgen dat jongeren die werkloos raken niet in de steek gelaten worden.
Ook op het gebied van jeugdzorg kunnen er dingen beter. Wij gaan bij jeugdzorg uit van: één gezin, één plan, één aanspreekpunt. Dit schept duidelijkheid voor alle betrokkenen. Hierop wordt ook de gemeentelijke organisatie ingericht.

Tot slot willen we het uitgaansleven voor jongeren in Alphen aan den Rijn stimuleren. Er wordt veel door jongeren geklaagd dat er dingen anders moeten. We willen samen met jongeren een plan maken, zodat er gekeken wordt naar de uitgaansmogelijkheden. Dan zal er ook een plek gezocht worden om het poppodium terug te brengen naar Alphen aan den Rijn.'

Fotograaf: Josh Walet
Michelle Hoekstra.'
Michelle Hoekstra

SP.'
SP

Politieke partij