Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Don't shoot the messenger

4 oktober 2013 - 08:49  •  Harry Slagter  •  reacties

Dont shoot the messenger

Alphen aan den Rijn -

Ik wilde dus proberen om deze week een beetje tegemoet te komen aan de wens van al die klagers en ben op zoek gegaan naar wat positievere zaken om te vermelden over afgelopen week. Nou, ik kan u verklappen dat dit helemaal niet meevalt als de week al begint met een verkiezingsoverwinning van de stazi-heks in buurland Duitsland. Te verwachten is dat de grote Europese eenwording in versneld tempo doorgaat en we het laatste overgebleven  zelfbeschikkingsrecht binnenkort ook kunnen overdragen aan de Brusselse moloch, door haar overwinning en we binnenkort de portemonnee weer moeten trekken voor de zuidelijke staten en terwijl hier de discussie verder gaat over bezuinigingen en belasting verhogingen, stelt Nederland zich nog verder garant dan de ruim 200 miljard euro die nu al open staat.

Het is ook vanzelfsprekend dat positivisme een puur subjectieve beleving is. Persoonlijk vond ik bijvoorbeeld de 6-0 overwinning van Ajax op Go Ahead Eagles en de 1-0, 2 minuten voor het einde van de wedstrijd tegen AC Milan heel positief maar daarentegen de benutte strafschop van dat zelfde Milan, weer heel negatief terwijl anderen dit juist omgekeerd evenredig beleefden. Zo zie je maar dat die beleving in the eye of the beholder is en de daaruit vloeiende emotie, een puur persoonlijke betreft.

Zou ik dan blij moeten zijn met de vermelding dat ik waarschijnlijk genoemd ga worden in de oudejaarsconference hier in Alphen, tenminste als ik de vooraankondiging moet geloven. Waarschijnlijk is het noemen van dit theaterstuk al meer reclame dan ze op eigen kracht hadden kunnen genereren en als ik dan de bedroevende tekst lees, van de hand van de programmamaker, ben ik bang dat een bezoek aan die voorstelling pure tijdverspilling zou zijn en kapitaalsvernietiging om een kaartje aan te schaffen. Een veel duidelijker voorbeeld van de reden dat het theater jaarlijks vele tonnen te kort komt kan ik eigenlijk niet bedenken, als dit soort amateuristische gezelschappen je publiekstrekkers moeten zijn. Zie Youp van 't Hek ook nog geen vooraankondiging publiceren dat hij misschien wel Mart Smeets of Geert Wilders gaat noemen in zijn volgende programma om maar wat te noemen. Maar ja, Youp is dan ook niet afhankelijk van de subsidietiet.

Toch wil ik deze week positief besluiten en wel met heel goed nieuws voor de Alphense horeca en detailhandel want in navolging van de Alphense SP heeft ook RijnGouweLokaal een eigen onderzoek gehouden waarbij opvallende resultaten naar boven kwamen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat maar liefst 97 % van de Alphense bevolking frequenter de Alphense horeca zou bezoeken als de eerste 3 consumpties gratis verstrekt zouden worden. Een woordvoerder van de Groningse studenten sociëteit liet zelfs weten dat zijn dispuut zou overwegen om wekelijks naar Alphen af te reizen als deze gratis verstrekking, strikt nageleefd zou worden. Het lijkt er dan ook op dat hier grote kansen liggen voor de Alphense horeca. 

Bij een tweede bliksemonderzoek die we afgelopen week gehouden hebben, kwam er nog een opmerkelijke uitkomst bovendrijven en wel deze: de bereidbaarheid om het wegkwijnende Alphense centrum te bezoeken zou met 78% stijgen wanneer de plaatselijke retailers, 2 minuten gratis winkelen per klant gaan invoeren dan wel vastgestelde tijden hanteren om proletarisch te shoppen. Een, voor privacy redenen, niet bij naam genoemde bijstandsmoeder uit het Gelderse Eibergen, gaf al aan haar inkopen voortaan in Alphen te komen doen onder deze voorwaarden want in Eibergen moet je betalen voor je producten.

Zo simpel kan het dus zijn om, door middel van wat onzin onderzoeken, een positief beeld te schetsen dat lekker in het gehoor ligt tijdens de verkiezingsstrijd. Persoonlijk kies ik meer voor de eerlijke boodschap ook als die soms hard, verbitterd of negatief over komt bij u. Maar zoals William Shakespeare in 1598 reeds schreef: Don't shoot the messenger..

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij