Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Spaghetti Alphanaise

18 oktober 2013 - 09:32  •  Harry Slagter  •  reacties

Spaghetti Alphanaise

Alphen aan den Rijn -

Naar aanleiding van de raadsvergadering vlak voor het zomerreces, waarin de tekorten van de zwembaden hier in Alphen, zonder dat deze verder inzichtelijk gemaakt werden, afgedekt werden, onder het mom van dat bij de naderende gemeentelijke fusie al dit soort tekorten gladgestreken moeten worden, was ik al begonnen met eens dieper in de problematiek van het huidige zwembadenbeleid te duiken en ben ik tegen, in mijn opinie, zeer kwalijke zaken aangelopen die minstens opmerkelijk zijn en zelfs vragen oproepen over de integriteit van bepaalde personen.

Vooral de structuur, die achter het nieuw gebouwde zwembad Aquarijn zit, heeft veel weg van een bord spaghetti waar een schep saus overheen is gegoten. Als je dan probeert een sliertje uit die wirwar op dat bord te trekken, blijkt die saus, als een lastige vlieg, aan ieder sliertje te plakken. Ik maak het vergelijk met een Italiaans gerecht dan ook niet zomaar want wat ik aantrof, riekt naar Italiaanse toestanden, vandaar Spaghetti Alphanaise.  

In zwembad Aquarijn zijn namelijk verschillende verenigingen actief en sommige zoals de Watervrienden, AZC, De duikvereniging en het Waterpolo Opleiding Centrum. Deze behoeven geen nadere uitleg over de verschillende activiteiten die zij daar ontplooien, evenmin de ingeroosterde uren voor het Scala College en het ROC ID college.

Naast deze 'bekende' verenigingen bestaan er ook nog een hele rits aan stichtingen en clubs waarbij niet duidelijk is wat het doel of de functie is. Ook zijn deze stichtingen en clubs niet terug te vinden in de roosters van zwembad Aquarijn. Graag zou ik inzicht krijgen in de relatie van deze stichtingen en clubs met Sportspectrum en de subsidiestroom die hiermee gemoeid is, en wat daar tegenover staat voor ons Alphenaren.

Met zulke waanzinnige tekorten in zo'n korte tijd zou je mogen verwachten dat het bad vaker open zou zijn om vrij te zwemmen. Niets is echter minder waar. Om maar een voorbeeld te noemen, volgende week is het herfstvakantie en i.p.v. extra openingsuren terug te vinden, zie ik dat het bad volgende week bijna de gehele week gewoon leeg staat. Gemiste kans lijkt mij!

Het heeft er dus alle schijn van dat het zoveelste megalomane speeltje van het Alphense college, tenslotte werd er voor de duurste variant gekozen terwijl er veel goedkopere opties voorhanden waren, ons naast ieder jaar heel veel geld gaat kosten om de verliezen af te dekken ook het laatste stukje buitenbad gaat kosten. Niet dat dit iets zou oplossen want de pijn zit niet in zwembad de Hoorn maar vooral in het nieuw gebouwde zwembad Aquarijn. Voor velen komt dit natuurlijk niet als een verrassing maar de waarschuwing daarvoor werd door het zittende college, hautain in de wind geslagen bij het besluit om te gaan bouwen.

Disco zwemmen of een swim-in movie zijn zeker niet de oplossing voor de nabije toekomst. Wel is het zaak dat vooral het gebruik van zwembad Aquarijn onder de loep moet worden genomen en met name de mogelijkheden om meer Alphenaren de mogelijkheid te geven van dit bad gebruik te maken.  Het kan toch niet zo zijn dat dit miljoenen verslindende bad er alleen is voor een handjevol gebruikers en door mismanagement en belangenverstrengeling ieder jaar meer kost dan alle andere sport accommodaties in Alphen bij elkaar.

Voor RijnGouweLokaal is het open houden van het buitenbad in ieder geval geen discussiepunt en is het antwoord daarop, een glashard JA.

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij