Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP-kaartenactie tegen sluiting Rabofilialen succesvol

20 oktober 2013 - 14:02  •  Harre van der Nat  •  reacties

SP-kaartenactie tegen sluiting Rabofilialen succesvol

Alphen aan den Rijn -

De SP zal er voor zorgen dat de kaarten die zijn ingeleverd, aangeboden zullen worden aan de directie van de Rabobank.

Lijsttrekker Harre van der Nat: Aangezien alle politieke partijen in hun verkiezingsprogramma hebben opgeschreven dat ze het belangrijk vinden dat de voorzieningen op peil blijven na de herindeling met Boskoop en Alphen aan den Rijn, heb ik de huidige partijen van Rijnwoude een uitnodiging gestuurd om gezamenlijk de kaarten aan te bieden aan de directie van de Rabobank. Op de website van de Rabobank staat

“Onze dienstverlening  gaat per 1 januari 2014 veranderen”

Daar had moeten staan onze dienstverlening gaat per 1 januari 2014 verslechteren, wij kiezen voor meer winst niet voor dienstverlening en daarvoor bieden wij onze excuses aan.

Weer dreigt een belangrijke voorziening uit de dorpen te verdwijnen. In Benthuizen kwam het bericht dat het serviceloket in het dorp gaat sluiten hard aan. Na maanden strijd voor de uiteindelijke heropening van het Groene kruisgebouw door ouderen, maatschappelijke organisaties en de SP worden de inwoners van Benthuizen weer geconfronteerd met de sluiting van een belangrijke voorziening.

In Koudekerk aan den Rijn verdwijnt de pinautomaat van de Rabobank en kunnen de inwoners dan alleen nog terecht tijdens openingsuren bij de Albert Heijn van het dorp. Daar is nog een geldautomaat aanwezig. Ook daar dus een verschraling van het aanbod.

In Hazerswoude Rijndijk verdwijnt naast de pinautomaat ook het servicekantoor.

In Hazerswoude Dorp was de Rabobank ook van plan om haar pinautomaat weg te halen maar zag daar van af nadat de ABN besloot dat de pinautomaat die eerder vernield werd door een plofkraak niet meer te vervangen.

De SP hoopt dat de directie van de Rabobank van mening veranderd en hun keuze voor sluiting van deze basisvoorziening willen herzien.Zeker als zij door hun klanten worden aangesproken op hun verslechterd aanbod en tekort aan klantvriendelijkheid.

De directie van de Rabobank heeft inmiddels gereageerd en Harre van der Nat uitgenodigd voor een gesprek op 30 oktober. Hij zal dan de ingevulde kaartjes aanbieden en in gesprek gaan met de Rabobank.

 

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij