Politiek - RijnGouweLokaal

« Vorige - Volgende »

Campagne RijnGouweLokaal begonnen

20 oktober 2013 - 14:39  •  Ank de Groot  •  reacties

Campagne RijnGouweLokaal begonnen

Alphen aan den Rijn -

Al lopend door het centrum deelden we uiteraard onze flyer met speerpunten uit en raakten we met mensen in discussie. Het vertrouwen in de landelijke en lokale politiek lijkt gezakt tot het nulpunt. Veel commentaar op de Lage Zijde, de geldverslindende verbouwing van het stadskantoor door de fusie, de naamgeving, eventuele sluiting van het buitenbad was te horen. Verder spraken met name ouderen ons aan op de landelijke politiek. Zij voelen zich in de steek gelaten door de landelijke partijen en hebben angst voor de toekomst als het gaat om pensioen, thuiszorg en verplichte mantelzorg. Kinderen hadden natuurlijk helemaal geen interesse in welke discussie dan ook maar onze paarse ballonnen vonden gretig aftrek. Mensen met een slecht fietszadel voorzagen wij tussendoor nog even van een mooie fietszadelhoes.

Paul de Hoog was bijna de hele dag onze vaandeldrager en droeg onze beachflag met veel flair door het centrum. Harry Slagter, onze lijstduwer, liet zien dat hij niet alleen een lijst kan duwen maar ook de rolstoel van Marja Dirkzwager, onze nummer 11 op de lijst. Adriaan van Geest en Yvonne Baudet gingen met veel enthousiasme de markt op, terwijl Wim van der Helm niet alleen verzekeringen kan verkopen maar ook onze speerpunten. Sandra Heikens nam de ballonnenvoorziening voor haar rekening. Herman van Leeuwen, die zijn tuinderij aan de Toegangseweg op de grens van Boskoop en Alphen heeft,  kwam veel mensen uit de zwemwereld tegen. Jan jr. liet aan de gasten van Avifauna (waar hij werkt) merken dat hij niet alleen schnitzels kan verkopen maar ook het verkiezingsprogramma van RijnGouweLokaal. Aukje Veldhuis en Jan de Groot sr. spraken hun vele Alphense contacten aan. Michel Mennen was niet aanwezig want hij moest op dat moment het jongerendebat voorbereiden. En wat deed ikzelf. Ik fungeerde als vliegende keep, discussieerde, deelde ballonnen uit en hoorde de kritiek aan.

Kortom, RijnGouweLokaal is een mooie doorsnee van de Alphense bevolking.

En de komende weken komen ook de kernen aan de beurt waar we ook lokale kandidaten hebben als Henk Loomans en Jan van Driel om de contacten te verstevigen.

Trouwens, ik was zaterdag al in onze kern Zwammerdam aanwezig, waar ik de tweede helft van Zwammerdam-Alphia heb gezien. Zwammerdam bestaat a.s. dinsdag 65 jaar en speelde een oefenwedstrijd tegen Alphia. Daarna was het gezellig in de bestuurskamer. Toen nog even naar Ten Brink Food Retail in de Herenhof om boodschappen te doen en de clubkas van Alphia te spekken.

Dat was dus de start van de verkiezingscampagne. Druk maar interessant. Op onze site vindt u natuurlijk onze speerpunten en ons totale verkiezings-programma.

De komende weken vinden er overal debatten plaats en daar zullen diverse kandidaten van RijnGouweLokaal aan deelnemen. Kortom de verkiezingen zijn nu echt begonnen.

Fotograaf: Josh Walet
Rijn Gouwe Lokaal.'
Rijn Gouwe Lokaal

Politieke partij