Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Iedereen doet mee!

20 oktober 2013 - 17:10  •  Robin van Heusden  •  reacties

Iedereen doet mee!

Alphen aan den Rijn -

Vanaf 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de Jeugdzorg, Wmo en Awbz. Ook de werk & inkomen en sociale werkvoorziening komen op het bord van de gemeenten te liggen.Het komt erop neer dat gemeenten het hele ‘sociale domein’ gaan verzorgen. Hierbij speelt Participe ook een grote rol. Dat komt onder meer omdat medewerkers van Participe op het Serviceplein in het Stadhuis de intake verzorgen voor mensen die bijvoorbeeld vanuit de Wmo een voorziening willen hebben.

Een andere organisatie die een grote rol speelt is de Sociale Werkvoorziening. De SWA in Alphen blijft bestaan, zij het in een andere rol. Integratie en re-integratie worden belangrijker dan een ‘eigen’ productiebedrijf. Omdat het hele sociale domein nu in één hand komt – namelijk die van de nieuwe fusiegemeente – vind ik het heel belangrijk dat er ook één wethouder komt om alles goed op elkaar aan te laten sluiten. Deze wethouder moet als projectmanager zorgen dat alle betrokken organisaties goed gaan samenwerken. Het uiteindelijke doel is: participatie. Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Waar ik vooral op in wil zetten, is preventie, het bundelen van ondersteuning en efficiënt aanbieden.

Daarnaast kan de gemeente aanbieders van zorg- en welzijnsactiviteiten vragen om leerwerkplekken of banen voor mensen met een uitkering te creëren. Deze grote ommezwaai in het sociale domein heeft wel gevolgen. Er is namelijk niet genoeg geld om te blijven doen wat we nu doen. Dit betekent dat ‘we’ wel moeilijke keuzes moeten maken: wat willen we als gemeente wel en wat willen we niet betalen?

Als nummer 4 op de kandidatenlijst van Nieuw Elan sta ik op een verkiesbare plaats voor de nieuwe gemeenteraad. Ik maak me sterk voor een sociale samenleving. Kies voor een sociaal gezicht, kies voor Robin van Heusden, lijst 6 nummer 4.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij