Politiek - Nieuw Elan

« Vorige - Volgende »

Nieuw Elan lanceert Jongerenteam

24 oktober 2013 - 12:31  •  Evon Zevenbergen  •  reacties

Nieuw Elan lanceert Jongerenteam

Alphen aan den Rijn -

Het team bestaat uit Janno Meijer, Frans Langerak, Emma-Bo van Vliet, Gerrit Paling, Damy van der Horst en Evon Zevenbergen. Zij zijn momenteel bezig om jongeren een plek te geven in de Alphense politiek. “De afgelopen jaren is er geen aandacht geweest voor de jongeren, maar toen ik bij Nieuw Elan kwam, merkte ik direct dat het er hier heel anders aan toe gaat. Mensen luisteren naar je, dat is gaaf, zo’n gevoel krijg je niet vaak van een politieke partij. Hier wel.” Het team komt eens per maand bij elkaar, zo is het idee van Zevenbergen. “Het is belangrijk dat we als jongeren een stem hebben binnen de fractie. Omdat je samen altijd sterker staat dan alleen, kunnen we het beste gezamenlijk een visie ontwikkelen. Die mis ik overigens ook bij volwassenen in de politiek weleens!”

Het Jongerenteam van Nieuw Elan is ook toegankelijk voor jongeren die niet zijn aangesloten bij Nieuw Elan. “Jongeren kunnen hier ook bijkomen om eens te kijken wat we binnen Nieuw Elan precies doen” zo zegt Janno Meijer, nummer 11 op de lijst “het mooie aan onze partij is dat wij geen elitepartij zijn. Bij ons is er ruimte voor iedereen, dat merk je al aan ons standpunt met betrekking tot het referendum. Mensen hebben bij ons de mogelijkheid mee te beslissen.”

Naast de jongeren is ook het bestuur verheugd met de oprichting van het jongerenteam. ‘’De jeugd is de toekomst.  Nieuw Elan is er super trots op deze jongeren als partij een platform te kunnen bieden.’’ aldus Wim Bloothoofd. Om de jongeren echt overal bij te betrekken heeft het bestuur ook aangegeven dat er een plaats vrij is voor een jongere in het bestuur. De kandidaat voor deze functie wordt door de jongeren naar voren geschoven.

Fotograaf: Josh Walet
Nieuw Elan.'
Nieuw Elan

Politieke partij