Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Publieke functie gemeentehuis Boskoop moet behouden blijven

28 oktober 2013 - 11:44  •  Marijke Kottenhagen  •  reacties

Publieke functie gemeentehuis Boskoop moet behouden blijven

Alphen aan den Rijn - Eerst werden de bewoners via meedenkenraadhuis.nl opgeroepen mee te denken. Daarnaast werd het te koop aangeboden.Hieruit kwamen 3 initiatieven naar voren: een woonzorginstelling, een pianolamuseum en een stadhotel.

Op 10 oktober werden de voorstellen in de Ronde tafel besproken. Van tevoren had de wethouder al aangegeven dat alleen het voorstel van de woonzorginstelling serieus zou zijn. Van de 3 kandidaten was slechts één aanwezig. U raadt het al: de woonzorginstelling.

De raadsleden waren hier verbaasd over. Ook de wethouder pretendeerde verbaasd te zijn. De andere kandidaten- hotel en museumvoorstel- waren heus uitgenodigd. Ze zijn niet serieus, zei de wethouder. Anders waren ze hier wel geweest.

Het museum heeft inmiddels een toelichting gestuurd. Ze hebben in juli één gesprek gehad in Boskoop. Daarna hebben ze op 8 oktober - dus vlak voor de Ronde tafelvergadering -onderstaand bericht van de gemeente ontvangen:

U heeft meegedaan met de openbare inschrijving voor het gemeentehuis Boskoop. Op 17 juli heeft u uw aanbieding nader toegelicht.

Het college stelt de gemeenteraad voor in te stemmen met de verkoop van het pand aan Vitalvast. De griffie heeft u het raadsvoorstel ter informatie toegestuurd. In het raadsvoorstel wordt gemotiveerd aangegeven waarom de keuze op een andere partij is gevallen. Wij bedanken u voor uw inspanningen. Mocht u behoefte hebben aan een toelichting dan kunt u contact opnemen met de heer Rotteveel.

Is dit een uitnodiging voor de Ronde tafel?  Logisch dat ze niet gekomen zijn! De hotelkandidaat heeft ongetwijfeld eenzelfde brief ontvangen. Hoe kan de wethouder verbaasd zijn als je kandidaten zo afscheept? En dat ook nog zo kort voor de vergadering. Er wordt een spelletje gespeeld met de Boskoopse bevolking en haar vertegenwoordigers.

Op het raadsvoorstel na zijn alle stukken geheim. Zonder de museum- en hotelkandidaat konden de raadsleden tijdens de Ronde Tafel niets wijzer worden over hun voorstellen. Dat komt de wethouder wel heel goed uit.

Het college speelt een spelletje met de bevolking die met een schijnprocedure gevraagd werd met initiatieven te komen. En met de raadsleden, die niet de kans te krijgen mee te oordelen over de verschillende initiatieven.

Wij zijn het zat. Helpt u ons deze wanvertoning te stoppen? Teken dan de petitie voor het behoud van de publieke functie van het Boskoopse gemeentehuis. 

Marijke KottenhagenGroenLinks Boskoop

Fotograaf: Josh Walet
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij