Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Bas Eenhoorn Burgemeester en voorzitter van de raad Alphen onwaardig

1 november 2013 - 20:57  •  Gonnie Hofhuis  •  reacties

Bas Eenhoorn Burgemeester en voorzitter van de raad  Alphen onwaardig

Alphen aan den Rijn -

Wat ging hieraan vooraf;

Er moest gestemd worden over de Lage Zijde en de voorliggende 4 scenario's. Een zeer gevoelig onderwerp zeker in een verkiezingstijd en wetende wat hier allemaal aan vooraf is gegaan. Op een bepaald moment moest iedereen de gang op, met uitzondering van de raadsleden, omdat de voorzitter aangaf dat de informatie die volgde alleen in een besloten raadsvergadering kon plaats vinden. Daarbij opgemerkt dat op dat moment de uitkomst van de stemming over dit onderwerp zeker nog geen gelopen zaak was. Buiten op de gang was er verbazing alom en menigeen fronste zijn wenkbrauwen of stond te lachen over deze vertoning.

Na enige tijd werd de vergadering vervolgt en moest er gestemd worden. Rekening houdend met de voorliggende amendementen en ingediende moties. De verwarring die de voorzitter toen veroorzaakte was eigenlijk een burgemeester/ voorzitter van de raad onwaardig. In een flits kwam het in mij op of dit niet in scene werd gezet. In ieder geval wisten de raadsleden onderling niet meer moest het handje nu omhoog of omlaag. Druk werd er naar elkaar gekeken doe jij je hand omhoog dan doe ik het ook. Een gevoel van schaamte bekroop mij.

Zowel de raadsleden als de commissieleden hebben uren besteed aan doorspitten van dossiers en aan vergaderingen over dit onderwerp. Ik kan niet anders dan constateren dat het College van Burgemeester en Wethouders de poppetjes hebben laten dansen ondanks dat zij allang wisten hoe de wind zou gaan waaien!

Ondanks dat Beter Alphen als geen ander wil dat de omgeving van het Thorbeckeplein en de Hooftstraat weer leefbaar wordt heeft Beter Alphen overal tegen gestemd. Mede omdat zij vanaf het begin tegen het cultuurhuis/bieb+ is geweest en deze bij alle scenario's was ingekleurd. De uitspraak van de wethouder, dat het niet zeker is dat het cultuurhuis/bieb+ er alsnog gaat komen, heeft het standpunt van Beter Alphen niet veranderd.

 

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij