Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Beperking van schenktijden alcohol bij sportverenigingen moet snel van tafel

4 november 2013 - 11:49  •  Harre van der Nat  •  reacties

Beperking van schenktijden alcohol bij sportverenigingen moet snel van tafel

Alphen aan den Rijn -

Als deze contributie verhoogd zou moeten worden, zorgt dat er voor dat de clubs veel leden zullen gaan verliezen. De geschatte 30% inkomstenverlies vanwege de inperking op het schenken van alcohol  is volgens de SP desastreus voor de verenigingen.

SP lijsttrekker Harre van der Nat:

"We zijn in gesprek met verschillende sportclubs. Iedereen kent de gevolgen van alcohol. Er zou wat meer vertrouwen in deze vrijwilligers mogen worden gesteld. Ze zijn de draaiende motor van de clubs en dus van onze samenleving. In een tijd dat de overheid zich steeds minder aantrekt van een sportende en zorgzame maatschappij, zorgen juist deze belangrijke mensen ervoor dat er vele kinderen en volwassenen kunnen sporten. Naast het verlies aan inkomen heeft een clubhuis of een kantine ook een sociale functie, het moet een plek zijn waar men de week doorneemt, met elkaar afspreekt, men samenkomt, kortom een ontmoetingsplek voor jong en oud."

Verenigingen trainen hun vrijwilligers op verantwoord schenken en stellen al bestuursreglementen op. Daarin is beschreven hoe je voorkomt dat de kantine een oneerlijke concurrent wordt van commerciële horecabedrijven. Deze reglementen worden in een algemene ledenvergadering vastgesteld door de verenigingsleden. Zo is er al voortdurend aandacht en inzet voor het schenken van alcohol. Maatregelen die er voor zorgen dat de clubs in de financiële problemen komen, kunnen we niet ondersteunen als SP.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij