Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

Dagboek Inge Prins 6 November

7 november 2013 - 11:55  •  Inge Prins  •  reacties

Dagboek Inge Prins 6 November

Alphen aan den Rijn -

Gelukkig was vooraf goed bijgepraat door Herman en Pieter Jan. En dus kon ik de woningbouwlocaties noemen, wist ik af van de plaatselijke sporthal De Hil, kende de wensen met betrekking tot nieuwbouw van de school enz.

Halverwege het debat werd ik afgelost door Herman, als echte Benthuizenaar was hij natuurlijk de aangewezen persoon om zijn dorpsgenoten toe te spreken. En dus nam ik alleen waar zolang hij als wethouder nog verplichtingen had elders.

De lokale partijen hadden het zwaar. Niet alleen hebben ze nauwelijks kandidaten uit andere kernen dan Alphen, maar ook de kennis van de “nieuwe” dorpen blijft ernstig achter. Is het lastig om de belangrijke dossiers van Rijnwoude en Boskoop eigen te maken? Ja, absoluut, het zijn er veel en ze gaan vaak al jaren terug. Ik ben blij dat wij er als partij direct bij de start van de fusiediscussie mee aan de slag zijn gegaan. En dan nog moet ik Bert, Pieter Jan en Herman regelmatig om advies vragen over heel specifieke issues in Rijnwoude.

Maar waarom hebben de lokale partijen dat dan niet gedaan? “Ja, wij gaan goed voor u zorgen”. Maar nee, in de afgelopen ruim 2,5 jaar sinds we weten dat we gaan fuseren hebben we niet voldoende de moeite genomen om ons serieus te verdiepen in uw dorp.

En hoe vindt u deze dan; als lokale partij hebben wij binding met Boskoop. Waarom? Nou, een van onze kandidaten heeft er 20 jaar geleden gewoond.

Dat zal echt helpen in de discussies van anno 2013…..

Fotograaf: Josh Walet
D66.'
D66

Politieke partij