Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Onwillige of onkundige handen aan je bed of in huis?

12 november 2013 - 16:46  •  Marianne Suidgeest  •  reacties

Onwillige of onkundige handen aan je bed of in huis?

Alphen aan den Rijn -

De SP is één van de weinige partijen die echt stelling neemt tegen de veel te grote druk op mantelzorgers en inzet van verplichte vrijwilligers in de zorg. Ook de huisartsen sloegen deze week alarm: Steeds vaker zorgen familie, buren en vrienden voor ouderen en chronisch zieken. Door deze mantelzorg krijgen zij niet de zorg die ze nodig hebben. Met als gevolg ondervoeding, eenzaamheid en verkeerd medicijngebruik. Vaak heeft dit juist duurdere zorg tot gevolg!

Voor de SP is het dus duidelijk: mantelzorg is prima, maar ga niet te ver. Schakel op tijd professionals in, die de juiste zorg kunnen leveren en achteruitgang en andere problemen op tijd signaleren. Dit vraagt om investering en zorgt voor meer kwaliteit van leven, behoud van werkgelegenheid en voorkomt vaak juist duurdere zorg!

Lidie Voorend, 2e op de lijst van de SP, werkzaam bij Buurtzorg heeft in haar werk dagelijks te maken met chronisch zieke mensen, die grote moeite hebben met de afhankelijkheid van mantelzorg.

De druk die dat legt op het dagelijks leven van hun naasten en het moeten delen van intieme details met bijvoorbeeld buren of familieleden, maakt het onnodig zwaarder dan het al is.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij