Politiek - Beter Alphen

« Vorige - Volgende »

Milieu betekent: "Veel geld verdienen!"

18 november 2013 - 11:11  •  Wil Verschuur  •  reacties

Milieu betekent: Veel geld verdienen!

Alphen aan den Rijn -

En ja hoor, het nieuwe bedenksel lag al op tafel: de beruchte CO2 uitstoot. Miljarden brengt het op en dit zullen ze voorlopig niet opgeven. Er is een leuk verhaal bij bedacht, de opwarming van de aarde!

Een aantal jaren geleden was ik op een congres. Daar sprak ik een wetenschapper en hij weerlegde al die milieuverhalen. Bepaalde figuren worden betaald om milieu toestanden te bedenken die geloofwaardig over komen, zo vertelde hij. Van de eerste twee, het gat in de ozonlaag en de zure regen, werd al snel ontdekt dat dat niet klopte, het was een fabel. CO2 bestaat wel maar kunnen wij mensen niet bestrijden. De kern van de aarde is een grote oven die brandt op gas. Daar komt CO2 vanaf en wordt uitgestoten via de grond waar wij op lopen en leven. Het meeste komt via de moerassen, sloten en rivieren in onze wereld. De uitstoot die de mens veroorzaakt is verwaarloosbaar vergeleken bij deze natuurlijke uitstoot. Het is heel licht dus stijgt op en verspreidt zich in de ruimte.

De zon bestaat uit kernenergie, het gas rondom de zon brandt continue. De warmte en het licht bepalen de temperatuur op onze globe. Zij produceert een enorme hoeveelheid CO2 wat via een bepaald magnetisme wordt aangetrokken door de aarde. Wij hebben om de aarde een dampkring en daarbuiten een beschermlaag, de ozonlaag. Zie het als een soort banden die door de druk (CO2) vanaf de aarde en de druk vanuit de zon (CO2) in balans blijven.

De uitstoot van de zon is vele malen groter dan van de aarde, maar door aanvulling van mens, dier en gebruiksvoorwerpen , bijvoorbeeld vliegtuigen, auto's, machinerie, wordt dit tekort aangevuld en blijft de balans in evenwicht. Wanneer wij heel veel CO2 uitstoot minder produceren, raakt de tegendruk in dis-balans en komt de natuur in actie. Vulkanen die honderden, soms duizenden jaren in ruste zijn, komen dan tot uitbarsting (denk aan die vulkaan op Ijsland) en zo wordt het tekort aan CO2 weer aangevuld.

De natuur is een oerkracht die door de mensen niet geregeld kan worden. De wereld draait om een as, dus ontstaan schommelingen waardoor het weer zo veranderlijk is. Het smeltende ijs op de poolkap is een bedenksel van dik verdienende milieu-fanaten (Al Gore). Ieder jaar smelt een gedeelte van het ijs, wat in de winter weer aanvriest, zelfs daar heb je lente, zomer, herfst en winter, met wisselende temperaturen. Alleen het temperatuurverschil met hier is ontzettend groot omdat het veel verder van de zon verwijderd ligt.

Het opwarmen van de aarde, waardoor de wereld zou vergaan, heeft de wereld milieufederatie bedacht, allemaal kletskoek! Wanneer het een paar dagen erg warm is, wordt verteld dat het komt door de opwarming en tegelijkertijd vermelden zij dat het bijvoorbeeld in 1903 ook zo warm of zelfs nog warmer was. Dan krijg ik vraagtekens in mijn hoofd, want waarom is toen de wereld niet vergaan? Vandaag de dag worden we gek gemaakt met allerlei doemscenario's. Gelijk staan er van die hotemetoten klaar met advies, omdat het vet geld in het laatje brengt. 

Kijk naar de windmolens, draaien op stroom en op subsidie. De enige die daaraan verdienen zijn de producenten, de verkopers en de boeren die hun land ter beschikking stellen. Dan de elektrische auto's, rijden op stroom via batterijen (heel vervuilend) en op subsidie. Dan nog te bedenken dat het zeker geen eenvoudige arbeiders zijn die in deze auto's rijden. Allemaal moneymakers, dat wil zeggen dat daar enorm veel geld mee gemoeid is en flink aan wordt verdiend. Fijnstof die ontstaat door verbranding van diesel en benzine, is inderdaad slecht voor de gezondheid en ook zichtbaar. CO2 is de uitvinding voor een natuurlijk product, geproduceerd door moeder Aarde, erg onschuldig en net zo nodig als zuurstof!

Dit is de uitleg van een wetenschapper, die nooit uitgenodigd zal worden door TV-producenten. Ook kranten en tijdschriften zullen dit niet publiceren, vertelde hij mij. Dat zou niet worden geduld door de overheid, dat zou hen miljarden aan inkomsten schelen! De vraag voor hen zou zijn: "Wat moeten wij nu weer verzinnen om zoveel geld binnen te halen?!"

Fotograaf: Josh Walet
Beter Alphen.'
Beter Alphen

Politieke partij