Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

De raad gaat meedenken vanaf het begin ?

6 september 2011 - 11:04  •  Jo Schriek  •  reacties

De raad gaat meedenken vanaf het begin ?

Alphen aan den Rijn - Informatie uitwisseling:

heeft tot doel informatie uitwisseling en beeldvorming. Er worden nog geen standpunten ingenomen. Raadsleden, inwoners, organisaties, bedrijven, portefeuillehouders en fracties kunnen onderwerpen agenderen, ideeën lanceren en informatie uitwisselen.

Commissievergadering:

heeft tot doel een oordeel te vormen. Desnoods worden de geschilpunten in een tweede vergadering opnieuw behandeld. In commissievergaderingen kunnen aan de portefeuillehouder geen technische vragen meer worden gesteld!

Raadsvergadering:

heeft tot doel besluitvorming. Twee vergaderingen per cyclus van vier weken. In de eerste vergadering staan uitsluitend hamerstukken op de agenda. In de tweede vergadering staan agendapunten voor kort debat en besluitvorming van debat- en hamerstukken op de agenda.

Donderdag 8 september staat onder andere de  bestuursopdracht/startnota voor het Wmo-beleid  2012-2015 op het programma van de informatiemarkt. De schriftelijke vragenronde is al gesloten maar u kunt uw vragen over dit onderwerp stellen aan de portefeuillehouder.  

Doel van deze informatie-uitwisseling is om voldoende informatie te verzamelen om in de raadscommissievergadering van 15 september een debat te voeren ( het stellen van vragen aan de portefeuillehouder is dan niet meer mogelijk). In de raadsvergadering van 29 september kan dan de startnota/ bestuursopdracht worden vastgesteld. 

Fotograaf: Josh Walet
Jo Schriek.'
Jo Schriek

Jo Schriek, geboren 16 April 1967. Vooral bekend als raadslid voor de SP.

SP.'
SP

Politieke partij