Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Nieuw en anders?

25 november 2013 - 22:14  •  Marianne Suidgeest  •  reacties

Nieuw en anders?

Alphen aan den Rijn -

 

Met één zetel winst en een totaal van drie zetels, past ons bescheidenheid. Toch hebben we in het gesprek met de informateur aangegeven dat de SP bereid is om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen. Wij zijn daar klaar voor. We vinden het jammer dat dit wat onderbelicht blijft in het rapport.

De nieuwe raad staat voor een zware klus. Niet alleen wacht onze fusiegemeente economisch zwaar weer, maar ook dient het vertrouwen van de kiezer in de politiek weer te worden opgevijzeld. De lage opkomst is een duidelijk signaal van onze inwoners. Alle partijen zullen zich hiervoor moeten gaan inzetten. De nieuwe collegepartijen voorop.

Als SP hebben wij aangegeven dat wij de komende raadsperiode constructief kritisch naar het beleid van de nieuwe coalitie zullen kijken. Goede voorstellen zullen we natuurlijk steunen. De slechte voorstellen zullen we proberen, met een zo breed mogelijke steun, zo mogelijk alsnog te verbeteren.

Onze speerpunten blijven:
- Een zo sociaal mogelijke uitvoering van de decentralisaties
- Geen gedwongen vrijwilligers als WMO-hulp
- De voorzieningen blijven in de wijken en kernen
- Geen geldverslindende, grote projecten
- Betaalbare woningbouw voor jongeren en senioren
- De lage Maxima-brug en geen rondweg door de Gnephoek

De SP zal zich blijven inzetten voor een zo verantwoord en sociaal mogelijk beleid. Dat doen we niet alleen in de raadszaal, maar vooral ook in de wijken en kernen – dicht bij de mensen. 

Wij wensen CDA en Nieuw Elan veel wijsheid tijdens de formatie.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij