Politiek - GroenLinks

« Vorige - Volgende »

Vaarwel gemeentehuis

13 december 2013 - 09:49  •  Wout Wegerif  •  reacties

Vaarwel gemeentehuis

Alphen aan den Rijn -

"Vaarwel gemeentehuis" is vooral een respectvolle groet aan het gebouw door de mensen die er in hun werkzame leven dagelijks vertoefden en door de bestuurders die er heel veel uren in doorbrachten. Maar ook door burgers die de lokale overheid nodig hadden, in het gemeentehuis getrouwd zijn, geboorteaangifte deden, hun stem uitbrachten of een belangrijke bijeenkomst bezochten.

Maar "vaarwel gemeentehuis" is ook een uiting van bezorgdheid. Afgelopen donderdag werden de notulen van de oktobervergadering vastgesteld. Ik kan u het verslag over agendapunt 9 van harte aanbevelen: "Gunning ten behoeve van herbestemming van het gemeentehuis".

De VVD liet bij monde van de heer Camman weten dat er een prachtig plan voor het gemeentehuis lag, mét de garantie dat de koper het monumentale pand intact houdt. Op dat moment lag er echter al een verzoek van de aspirant-koper of er 22 appartementen in kunnen (i.p.v. 17), of er een lift in kan, of de deuren breder kunnen en of de glas-in-loodramen er uit kunnen voor meer lichttoetreding. Oeps.

De wethouder garandeert niet dat hij het advies van de raadscommissie over het gemeentehuis volledig overneemt, zo liet hij weten…

In oktober stemden GroenLinks en D66 tegen de gunning aan deze "serieuze koper". Het is maar dat u het weet.

Vaarwel gemeentehuis,

Wout Wegerif
GroenLinks Boskoop

Fotograaf: Josh Walet
GroenLinks.'
GroenLinks

Politieke partij