Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

De criminelen van de OTA

8 september 2011 - 14:15  •  Ronald Pleij  •  reacties

De criminelen van de OTA

Alphen aan den Rijn - Als je het woordenboek moet geloven klopt het dus wel, want criminelen houden zich niet aan de wet. En dat doen die stropdassen bij de OTA dus… Hoelang zijn ze nu in werking en hoe vaak hebben ze de regels al overtreden? Moet ik eens doen; 44 keer te hard rijden bijvoorbeeld (in dit geval op mijn racefiets, door een woonerf; ik heb geen auto…). 

Toen was het een paar jaar stil, en opeens als een konijn uit de hoge hoed kwam van Uden met een andere locatie. Deze dus waar hij nu ligt. Totaal verkeerd dus! 

1. Er moest voor ca. 40 miljoen (!) vertimmerd worden aan de infrastructuur, kunstwerken etc. om dat bochtje om die haven te maken, 

2. Een woonwijk krijgt alle overlast (o.a. geluid, licht, aan en afvoer containers door vrachtwagens), 

3. Rare nautische bewegingen bij in en uitsteken (ivm spoorbrug, hefbrug etc.) en nog een aantal zaken. 

Ik heb vanaf het begin grote bezwaren gehad tegen deze locatie, maar o.k. de democratie beslist. Ik ben zeer zeker niet tegen vervoer over het water! Integendeel, alles wat voorkomt dat het wegverkeer toeneemt heeft mijn grote zegen (halleluja). De SP heeft landelijk begin ’90 een rapport uitgebracht, dat het juist meer moest worden toegepast. Alle infrastructuur voor de schepen ligt er al (rivieren, kanalen) en de binnenvaart kan het zeker ook aan. Doen dus!! 

Alleen goed uitkijken met je locatie. Locaties in den lande bewijzen dat het zeker allerlei overlast kan bezorgen. En dan zeggen de bobo’s nu van Alpherium (wat een kwallerige, patserige naam trouwens; ik blijf gewoon OTA zeggen!) dat men veel probeert om overlast aan te pakken. 

Mijn kleine neefje kan nog wel vertellen dat staal op staal gewoon geluidsoverlast geeft. Nee, zij zijn nog aan het denken. Alsof dit hun eerste haven is..

Kortom we hebben een probleem!! 

Deze column is geschreven voor www.alphensnieuwsblad.nl en is aangekondigd in Alphens Nieuwsblad van deze week.

Fotograaf: Josh Walet
Ronald Pleij.'
Ronald Pleij

Ronald Pleij, werkzaam in de sportkleding- en accessoires branche en raadslid voor de SP.

SP.'
SP

Politieke partij