Politiek

« Vorige - Volgende »

Ank de Groot gaat de gemeenteraad in namens RGL

27 december 2013 - 12:13  •  reacties

Ank de Groot gaat de gemeenteraad in namens RGL

Alphen aan den Rijn -

'We gaan het werk met z'n vieren doen. Ik zit alleen in de gemeenteraad en dan kom alles op mijn schouders terecht. Maar het commissiewerk en de voorbereidingen op de gemeenteraadsvergaderingen treffen we met z'n vieren. RijnGouweLokaal heeft drie commissieleden', aldus De Groot.

RijnGouweLokaal gaat in de gemeenteraad terug van drie naar één zetel.

Matthijs Kortleven blijft fractievoorzitter ChristenUnie
ChristenUnie heeft besloten dat Matthijs Kortleven fractievoorzitter wordt in de gefuseerde gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.  Kortleven leek het raadslidmaatschap op te moeten geven omdat hij als nummer vier van de lijst buiten de boot viel.

Doordat ChristenUnie op het allerlaatste moment toch aan het college werd toegevoegd en Michel du Chatinier wethouder kan blijven, kwam er een plekje vrij voor Kortleven. Daarop werd hij direct gekozen tot fractievoorzitter.

Kortleven was ook in de periode 2010-2013 fractievoorzitter. Naast de Alphenaar zitten ook Caroline Blom en Siem Bak namens ChristenUnie in de gemeenteraad. De nieuwe raad wordt op 2 januari 2014 geïnstalleerd.

Oppatja, Schotanus en Verschuur als fractievoorzitters
Scheidend wethouder Hélène Oppatja gaat vanaf 2 januari 2014 als fractievoorzitter de PvdA aanvoeren in de gemeenteraad. Oppatja was tot 2011 fractievoorzitter van de PvdA. Daarna volgde ze Paul Schings op als wethouders.

Naast Oppatja komen ook Henk Goes, Wim Roest en Gulhan Keskin-Akdemir in de raad. PvdA wordt met vier zetels vertegenwoordigd.

Gert-Jan Schotanus en Wil Verschuur worden op 2 januari 2014 als fractievoorzitter beëdigd in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Lijsttrekker Schotanus is fractievoorzitter van de SGP. Hij zit samen met Hans Goedegebuure in de raad. Wil Verschuur behaalde met Beter Alphen één zetel. Verschuur blijft fractievoorzitter.

Fotograaf: Josh Walet