Politiek

« Vorige - Volgende »

Wil Verschuur buitenspel gezet

30 januari 2014 - 22:45  •  reacties

Wil Verschuur buitenspel gezet

Alphen aan den Rijn -

Verschuur verdacht de andere fracties er van dat de stemming "voorgekookt" was, waarbij volgens haar René Vrugt van het CDA een leidende rol heeft gespeeld. "Hij verdeelde de baantjes als goedmakertje rond de coalitiebesprekingen". Voordat de raadsvergadering begon heeft zij burgemeester Bruinsma een enveloppe gegeven, waarin zij de uitslag voorspelde:

"Meneer de Voorzitter,

Op de valreep zijn de voorschriften aangepast. 2/3 van de kans om gekozen te worden, tot waarnemend voorzitter van de Raad, is mij ontnomen door deze aanpassing. U heeft zojuist gelezen dat de uitslag voor de meerderheid al vast stond, ook voor u. Dit is achter de schermen geregeld en mij ter oren gekomen.

Aan dergelijke spelletjes zal ik NOOIT meedoen! Als dit de toekomst is van deze Raad, belooft het voor de periode van ruim vier jaar, een vooruitzicht van spanning en intriges. Ik zit hier om dienstbaar te zijn voor de burgers, helaas kan een meerderheid dit over zichzelf niet zeggen. Dank voor degene die wel vertrouwen in mij stellen en voor de anderen ZEG IK;

IK WENS JULLIE ALLEN TOE WAT JULLIE MIJ TOEWENSEN!

Eerlijk verlies, kan ik goed mee omgaan, maar op deze manier vind ik het, diep triest!"

Verschuur, die overigens pas als derde kandidaat op de stembriefjes werd vermeld, verliet de raadsvergadering, nadat zij inderdaad niet was gekozen.

Met overgrote meerderheid werd besloten dat Henk Goes de nieuwe plaatsvervanger wordt.  

Fotograaf: Josh Walet