Politiek - D66

« Vorige - Volgende »

D66 pleit voor lokale ombudsman

30 januari 2014 - 12:43  •  Koen Verwoerd  •  reacties

D66 pleit voor lokale ombudsman

Alphen aan den Rijn -

De afgelopen weken was de ombudsman onderwerp van gesprek tijdens de zogenaamde rondetafelgesprekken. Hierbij leek de onafhankelijkheid van de ombudsman in twijfel te worden getrokken. D66 is van mening dat de lokale ombudsman zeer onafhankelijk kan optreden en dit ook heeft bewezen in de afgelopen jaren. Wel moet er alles aan worden gedaan om zowel de onafhankelijk als de bereikbaarheid te waarborgen.

Achtergrond
De Nationale ombudsman heeft als taak klachten van burgers over de overheid te behandelen. Een gemeente kan ervoor kiezen een lokale ombudsman in te stellen (zie artikel 81p van de gemeentewet). Stelt zij die niet in, kunnen burgers met kun klachten terecht bij de Nationale ombudsman. Deze belast in dat geval de kosten door aan de gemeente.

Update 31/01/2014
In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 januari is besloten de lokale ombudsman te herbenoemen. Eerder aangekondigde moties bleven uit. D66 is blij dat hiermee de burger op een laagdrempelige wijze klachten over de gemeente kunnen worden opgelost.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: d66, ombudsman
D66.'
D66

Politieke partij