Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

Asfalt is de oplossing niet!

16 september 2011 - 23:00  •  Ronald Pleij  •  reacties

Asfalt is de oplossing niet!

Alphen aan den Rijn -

En daar komt zeker nog een keer een column over, want als de gebroeders Grimm het destijds konden, dan kan Pleij ook wel een sprookje vertellen. 
Maar die brug dus. Als het aan het grootste deel van de Alphense politiek ligt gaan we op de grens van Alphen en Koudekerk dus een ruim 5 meter hoge brug aanleggen en willen de jongens en meisjes van de andere partijen (minus Groen Links en SP dus) er dus gelijk een vierbaansweg aan laten sluiten die dan dwars door één van de mooiste linten (Landlustweg, tip ga er eens wandelen of fietsen; een pareltje…) dendert en zo ook nog één van de mooiste polders (Gnephoek) zal doorsnijden. 

Hoppa, en dan nog een brug over de Heijmanswetering en we hebben dan zogenaamd geen last meer van verkeersopstoppingen en luchtkwaliteitsproblemen. Weet u hoe vaak het vol staat op de N207? Twee keer per dag; in beide spitsen dus! Bent u wel eens om 11 uur ’s morgens, twee uur ’s middags of negen uur ’s avonds over de N207 gereden? File? Vol? Opstoppingen? Ik dacht het niet! Wat is dus het probleem? Die ochtend en avondspits waarin we met z’n allen, liefst allemaal apart in één auto ons laten meeslurpen richting A’dam en vice versa. Wie is er nu gek? 
Nog effe over de kosten van de M$#^%@mabrug , zijn rondweg en andere infrastructuur: minimaal 200 miljoen euro!!!! En moet ik u nog effe helpen herinneren waar we op moeten bezuinigen ivm de crisis? Dus asfalt aanleggen voor ±4 uur belasting per dag…. Wie is er nu gek? En ik gun iedereen z’n auto hoor echt waar, maar laten we dat ding nou eens een beetje normaal gebruiken. Ik ken (gezonde) mensen die elke zaterdag met hun auto vanuit Ridderveld naar het centrum rijden om daar hun kilo kaas en de dikke Telegraaf te kopen. En dan mij als politicus aanvallen, dat ie z’n auto niet kwijt kan of veel te veel geld kwijt is aan parkeerkosten. “En of ik daar in de Raad niet wat aan kan doen”. Ik wil het niet eens!!! Naar Leiden met de trein v.v. en een voordeelurenkaart kost mij dus iets meer dan drie euro. Geen één auto kan daar qua kosten tegenop. Zelfs al zou die op water rijden…. 
En uw fiets kunt u overal in het centrum kwijt, zelfs in gratis overdekte, bewaakte stallingen!!

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Deze column is geschreven voor www.alphensnieuwsblad.nl en is aangekondigd in Alphens Nieuwsblad van deze week.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij