Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP kiest voor minimumloon voor Huishoudelijke Hulp

26 februari 2014 - 15:53  •  Ronald Geurts  •  reacties

SP kiest voor minimumloon voor Huishoudelijke Hulp

Alphen aan den Rijn -

SP raadslid Lidie Voorend zegt hierover: “Dit bedrag is minimaal nodig om werknemers een minimumloon te bieden bij een 36-urige werkweek. Zo’n lange werkweek is overigens voor velen onuitvoerbaar, want de reistijd tussen het  ene en het andere huishouden wordt niet meegerekend.”

De SP vindt dat medewerkers, die huishoudelijk werk verrichten in de thuiszorg, een fatsoenlijk salaris verdienen. Zij maken het mogelijk dat kwetsbare mensen langer thuis kunnen blijven wonen en maximaal kunnen participeren. Ook hebben zij een belangrijke signaleringsfunctie. Zij besparen de gemeente veel kosten door hun preventieve optreden. Het collegeakkoord benoemt het ook; de kwaliteit moet altijd leidend zijn. Wij hopen dan ook op brede steun in de gemeenteraad

Ook voor de huishoudelijke hulp 2 (HH2) ziet de SP graag een verhoging van €23,- naar minimaal €23,18 om in de buurt te komen van de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Deze CAO is gebaseerd op de motie ‘Leijten’, die door de Tweede Kamer is aangenomen. Hierin zijn de tarieven voor HH1 en HH2 respectievelijk €20,95 en €23,25. Dát zijn pas eerlijke cijfers voor eerlijk werk. 

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij