Politiek - Overig

« Vorige - Volgende »

Spoeddebat Lage Zijde op 29 september

22 september 2011 - 15:51  •  Gerard van As  •  reacties

Spoeddebat Lage Zijde op 29 september

Alphen aan den Rijn -

De oppositiepartijen vroegen vorige week een spoeddebat aan over de ontwikkelingen van het Stadshart Lage Zijde. Zij verwachten van wethouder Lyczak een toelichting over diverse toezeggingen.

Van de wethouder willen de fracties ondermeer weten wat de huidige stand van zaken is, wat de kosten zijn, wie de nieuwe projectontwikkelaar wordt en wat de woningbouwplannen zijn. Stan Lyczak zei tijdens de raadscommissievergadering van 18 augustus dat de nieuwe projectontwikkelaar binnen veertien dagen bekend zou zijn, maar daarover is de politicus sindsdien nog niet naar buiten getreden. Ook deed het collegelid uitspraken in diverse media over de Lage Zijde.

D66, Nieuw Elan, GroenLinks, SP, Alphen Eén, Beter Alphen en Trots op Nederland willen tekst en uitleg van Stan Lyczak tijdens een ingelaste gemeenteraadsvergadering. De benodigde hoeveelheid stemmen om een extra overleg te plannen behalen deze partijen ruimschoots. Alphen Stad FM/TV zendt de vergadering om 21.30 uur rechtstreeks uit op televisie.

Fotograaf: Josh Walet
Stan Lyczak.'
Stan Lyczak