Politiek - SP

« Vorige - Volgende »

SP keurt graaigedrag bij Scope-scholen af

7 mei 2014 - 23:07  •  Ronald Geurts  •  reacties

SP keurt graaigedrag bij Scope-scholen af

Alphen aan den Rijn -

SP-fractievoorzitter Ronald Geurts: “Wij keuren dit soort graai-gedrag ten zeerste af. Overuren in het onderwijs mogen best worden uitbetaald maar van een bestuurder met een jaarsalaris (in 2011) van € 147.403,- mag je verwachten dat de extra uren in zijn salaris zijn verdisconteerd. Wij roepen het College van B&W op om dit soort gedrag af te keuren en niet mee te werken aan een eventueel afscheidsfeest voor de heer Wigmans.”

Het onderzoeksrapport van de Inspectie van het Onderwijs (28 maart 2014) is duidelijk. De BAPO-regeling biedt geen mogelijkheid de opgespaarde uren uit te keren in de vorm van een pensioenvoorziening. Daarnaast is het onderstaande in het rapport terug te vinden:

‘De minister heeft de Tweede Kamer in 2010 toegezegd om, in de periode tot aan de inwerkingtreding van de WNT (1-1-2013), alles te doen wat in haar vermogen ligt om buitensporige beloningen in het voortgezet onderwijs te voorkomen en waar nodig daar tegen op te treden. Als buitensporig wordt beschouwd een beloning boven het (toekomstig) WNT-maximum. De beloning van de heer Wigmans overschrijdt het WNT-maximum voor 2011 met EURO 101.616,- Deze overschrijding is ondoelmatig.’

De SP zal zich lokaal en landelijk blijven inzetten om dit soort gedrag ten zeerste te veroordelen en waar mogelijk te voorkomen.

Fotograaf: Josh Walet
SP.'
SP

Politieke partij